Chokolade cupcakes

Cupcakes er gode til de fleste begivenheder, om det er kagedag i skolen eller på arbejdet, eller om det gælder en sød tand til eftermiddagskaffen.

De fine kager bliver super flotte, når de pyntes enkelt med hvid creme og lidt drys af for eksempel nødder. (Foto: © Yulia Khlebnikova, Unsplash)

Tidsforbrug: 35 min. Mængde: 15 pers. Sværhedsgrad: Nem

Ingredienser

Chokolade-Cupcakes

  • 225 g hvedemel

  • 1,5 tsk. bagepulver

  • 35 g kakaopulver

  • 165 g sukker

  • 3 stk. æg

  • 185 g smør (blødgjort)

  • 1,25 dl mælk

  • 100 g hasselnødder (hakkede)

Chokoladecreme

  • 2 dl fløde

  • 360 g hvid chokolade

Fremgangsmåde

Lav først:

Varm ovnen til 175 grader varmluft. Læg papirforme i ca. 15 muffins forme.

Si de tørre ingredienser ned i en skål og tilsæt resten af ingredienserne.

Pisk med en håndmikser ved lav hastighed til dejen er ensartet.

Fyld formene ca. halvt og bag dem i ca. 15 min eller til dejen slipper, når man stikker en kniv i dejen.

Lad dem køle af i ca. 5 min og sæt dem derefter på en rist til de er kølet helt af.

Lav så chokoladecreme:

Bring fløden i kog i en lille gryde og tag gryden af varmen.

Når fløden holder op med at boble, tilsættes chokoladen.

Rør i cremen til den er jævn. Derefter sættes den på køl, til den er kølet af.

Pisk cremen luftig, hvorefter den sprøjtes på kagerne med den ønskede tylle.

Tip: Pynt gerne med lidt nødder eller friske bær.