Tidsforbrug: 35 min. Mængde: 15 pers. Sværhedsgrad: Nem
Ingredienser
Chokolade-Cupcakes
- •
225 g hvedemel
- •
1,5 tsk. bagepulver
- •
35 g kakaopulver
- •
165 g sukker
- •
3 stk. æg
- •
185 g smør (blødgjort)
- •
1,25 dl mælk
- •
100 g hasselnødder (hakkede)
Chokoladecreme
- •
2 dl fløde
- •
360 g hvid chokolade
Fremgangsmåde
Lav først:
Varm ovnen til 175 grader varmluft. Læg papirforme i ca. 15 muffins forme.
Si de tørre ingredienser ned i en skål og tilsæt resten af ingredienserne.
Pisk med en håndmikser ved lav hastighed til dejen er ensartet.
Fyld formene ca. halvt og bag dem i ca. 15 min eller til dejen slipper, når man stikker en kniv i dejen.
Lad dem køle af i ca. 5 min og sæt dem derefter på en rist til de er kølet helt af.
Lav så chokoladecreme:
Bring fløden i kog i en lille gryde og tag gryden af varmen.
Når fløden holder op med at boble, tilsættes chokoladen.
Rør i cremen til den er jævn. Derefter sættes den på køl, til den er kølet af.
Pisk cremen luftig, hvorefter den sprøjtes på kagerne med den ønskede tylle.
Tip: Pynt gerne med lidt nødder eller friske bær.