Bruschetta - ristede brød i tre varianter

Mere enkel bliver en snack eller forret ikke. Lynhurtigt kan du lave disse italienske grillede brød med super enkelt fyld: enten blot med hvidløg og olivenolie, med tomat og basilikum eller med tun og kapers. Bruschetta (udtales brusketta) kalder italienerne denne ret, som typisk bliver serveret som snack eller antipasto, som er en før-forret.

Bruschetta er italiensk forret, når det er bedst og enklest. Nyd brødskiven bare med hvirløg og olivenolie, eller fyld tun eller tomat på. (Foto: © Lotte Jahnsen, DR)

Tidsforbrug: 15 min. Mængde: 2 pers. Sværhedsgrad: Nem

Ingredienser

  • 6 skiver italiensk brød

  • 1 fed hvidløg

  • 0,5 dl olivenolie

  • 2 stk. tomater

  • 1 smule frisk basilikum

  • 1 tsk. salt (efter smag)

  • 2 spsk. tun

  • 1 tsk. kapers

Fremgangsmåde

Rist brødskiverne på grillen eller på brødristeren.

Pil hvidløgsfeddet og riv det nu på hver af de ristede brødskiver, som nærmest fungerer som rivejern.

Fordel olivenolien over de to skiver brød og drys dem med salt.

Hak tomater og basilikum og bland det sammen med en smule olivenolie. Læg fyldet på to af brødskiverne og drys med salt.

Fordel tunen på de to sidste brødskiver, dryp olivenolie over og læg kapers på toppen.

Server straks!

TIP Server de tre slags brød som forret eller snack til drinks.