Tidsforbrug: 2 timer, 30 min. Mængde: 8 pers.
Ingredienser
- •
2,5 dl sødmælk
- •
50 g gær
- •
100 g smør (blødt)
- •
2 spsk. sukker
- •
1 tsk. salt
- •
1 knivspids kardemomme
- •
600-650 g hvedemel
- •
1 spsk. neutral olie til at smøre bradepanden
- •
200 g smør
- •
200 g farin
- •
2 stk. æg
Fremgangsmåde
Mælken lunes til ca. 50 grader. Gær, æg, mælk, sukker, kardemomme, salt og ¾ dele af melet æltes. Brug gerne en røremaskine.
Tilsæt det bløde smør og yderligere mel, og rør til dejen er glat og smidig - meget smidig. Det er meget vigtigt ikke at tilsætte for meget mel. Dejen skal være ganske let flydende.
En stor bradepande smøres jævnt med olie, og dejen kommes direkte ned i denne.
Lad dejen "hvile" 5 minutter, inden den spredes / trykkes ud, så den fylder hele formen.Dejen hæver nu en lille time. Imens forberedes fyldet.
Smør og brun farin smeltes sammen for svag varme i en lille gryde. Massen skal være homogen (sammenhængende), inden den fordeles på den "hævede" dej.
Tryk dybe huller ned i dejen, således at fyldet flyder ned i fordybningerne. Dej med fyld hæver yderliggere 15 minutter og bages efterfølgende ved 200 grader i ca. 30 - 35 minutter.
TIP: Bemærk at bagetiden kan variere fra ovn til ovn og ved andet valg af form.