Brunsviger - den helt klassiske

Bag Mette Blomsterbergs herlige brunsviger med dejligt og klistret farinfyld. Den helt klassiske brunsviger, som alle elsker og som er perfekt til en fødselsdag.

Alle elsker brunsviger, og det er en helt perfekt kage at tage med og til fødselsdage. (© DR)

Tidsforbrug: 2 timer, 30 min. Mængde: 8 pers.

Ingredienser

  • 2,5 dl sødmælk

  • 50 g gær

  • 100 g smør (blødt)

  • 2 spsk. sukker

  • 1 tsk. salt

  • 1 knivspids kardemomme

  • 600-650 g hvedemel

  • 1 spsk. neutral olie til at smøre bradepanden

  • 200 g smør

  • 200 g farin

  • 2 stk. æg

Fremgangsmåde

Mælken lunes til ca. 50 grader. Gær, æg, mælk, sukker, kardemomme, salt og ¾ dele af melet æltes. Brug gerne en røremaskine.

Tilsæt det bløde smør og yderligere mel, og rør til dejen er glat og smidig - meget smidig. Det er meget vigtigt ikke at tilsætte for meget mel. Dejen skal være ganske let flydende.

En stor bradepande smøres jævnt med olie, og dejen kommes direkte ned i denne.

Lad dejen "hvile" 5 minutter, inden den spredes / trykkes ud, så den fylder hele formen.Dejen hæver nu en lille time. Imens forberedes fyldet.

Smør og brun farin smeltes sammen for svag varme i en lille gryde. Massen skal være homogen (sammenhængende), inden den fordeles på den "hævede" dej.

Tryk dybe huller ned i dejen, således at fyldet flyder ned i fordybningerne. Dej med fyld hæver yderliggere 15 minutter og bages efterfølgende ved 200 grader i ca. 30 - 35 minutter.

TIP: Bemærk at bagetiden kan variere fra ovn til ovn og ved andet valg af form.