Brombærmarmelade

Lækker brombærmarmelade, der kan bruges til morgenbollerne, eller pandekagerne. Dejlig nem og hurtig at lave

Denne marmelade er lavet af vilde brombær som der er til at finde i september-oktober. (Foto: © SCANPIX, DR)

Tidsmængde: 30 min Mængde: 10 pers. Sværhedsgrad: Nem

Ingredienser

  • 1,5 kg vilde brombær

  • 2 dl vand

  • 3 spsk. citronsaft

  • 400 g sukker

  • 1,5 tsk. rød melatin

Fremgangsmåde

De skyllede bær, vand og citronsaft varmes langsomt op under låg til de safter. Bærrene koges i 5- 10 minutter til de skifter farve.

Det meste af sukkeret drysses i og koges med i 10 minutter.

Melatin og resten af sukkeret blandes med en gaffel og drysses fint i under omrøring af den kogende frugt. Marmeladen koges 2 minutter og hældes op i atamonskyllede glas og bindes til.

TIP: Hvis du bruger frosne bær skal du bruge mere melatin.

OBS: Hvis du bruger store, flotte gensplejsede brombær skal der mere sukker i opskriften.