Tidsmængde: 30 min Mængde: 10 pers. Sværhedsgrad: Nem
Ingredienser
- •
1,5 kg vilde brombær
- •
2 dl vand
- •
3 spsk. citronsaft
- •
400 g sukker
- •
1,5 tsk. rød melatin
Fremgangsmåde
De skyllede bær, vand og citronsaft varmes langsomt op under låg til de safter. Bærrene koges i 5- 10 minutter til de skifter farve.
Det meste af sukkeret drysses i og koges med i 10 minutter.
Melatin og resten af sukkeret blandes med en gaffel og drysses fint i under omrøring af den kogende frugt. Marmeladen koges 2 minutter og hældes op i atamonskyllede glas og bindes til.
TIP: Hvis du bruger frosne bær skal du bruge mere melatin.
OBS: Hvis du bruger store, flotte gensplejsede brombær skal der mere sukker i opskriften.