Blommesyltetøj - blommemarmelade

Blomme- og mirabellesyltetøj laves bedst i ovnen. Der er virkeligt meget vand i frugterne, og næsten ingen pektin, og det betyder, at vandet skal dampes væk for at syltetøjet kan hænge sammen.

Blommesyltetøj smager fantastisk og er en skøn måde at putte sommerens bær og frugter på glas (Foto: © SCANPIX, DR)

Tidsmængde: 1 time Mængde: 10 pers. Sværhedsgrad: Nem

Ingredienser

  • 2 kg blommer

  • 1,5 kg rørsukker

Fremgangsmåde

Vask og udsten blommerne.

Bland sukker og blommer og fordel det i en bradepande, hvor blommerne passer i ca. 1½ lag. i bradepanden.

Bag blommerne ved 150 grader, gerne varmluft, til blommerne er lavet om til tykt syltetøj, Rør i det en gang imellem.

Blommerne kan være som de er, eller de kan blendes, hvis man ønsker en glat konsistens. Kom på glas, der er skoldet og skyllet i atamon for at sikre lang holdbarhed.