Bagte rødbeder

Skønt vintertilbehør af bagte rødbeder. Kan erstattes med andre rodfrugter.

Flotte, bagte rødbeder med skræl. (© DR)

Tidsmængde: 45 min Mængde: 5 pers. Sværhedsgrad: Nem

Ingredienser

RØDBEDER

  • 1 kg rødbeder

Fremgangsmåde

Bagte rødbeder er den bedste måde at bevare den særegne rødbedesmag - inde i rødbeden.

Bag skrubbede og velskyllede rødbeder, med skræl og rod ved 165 grader til de mørner. Det tager forbløffende lang tid, og selvfølgelig meget afhængigt af størrelsen. Bag rødbeder af nogenlunde samme størrelse, ellers er der timer imellem at de bliver færdige.

Man skal ikke skrue mere op end de 165, så bliver de bare træede.

Når de er klar, kan man bruge dem til at spise varme med smør og citron, med peberrods creme fraiche eller lave alle mulige salater af dem. Jeg kan anbefale olie eddike dressing med honning og hvidløg.