Tidsforbrug: 30 min Mængde: 4 pers.
Ingredienser
RIS
- •
gode basmatiris
FLÆSK
- •
ca. 12 skiver fersk flæsk uden svær
- •
2 spsk. hoisin sauce
- •
2 spsk. soya
- •
3 spsk. limesaft
- •
3 spsk. honning
GRØNTSAGER
- •
1 broccoli
- •
½ spidskål
- •
4 skalotteløg
- •
½ rød chili
- •
6-7 fed hvidløg
- •
1 knold ingefær (5 x 5 cm)
- •
1½ dl østerssauce
- •
1 lime, saft herfra
- •
6 spsk. ristede og hakkede peanuts
- •
1 bundt frisk koriander
- •
4-6 spsk. sesamolie til stegning
Fremgangsmåde
Start med at skylle risene 3 gange i koldt vand indtil vandet løber klart og kog dem efter pakkens anvisning.
Flæsk
Læg skiverne af flæsk på en kold pande. Varm panden op til skiverne begynder at stege. Steg til de er gyldne på begge sider. Bland imens hoisin, soya, lime og honning i en skål.
Når flæsket er brunet let af og let gylden, hæld lidt af fedtet fra panden. Tilsæt Hoisin-blandingen. Skru ned for blusset og lad glaseringen koge ind til en tynd sirup ved svag varme.
Vend flæsket nogle gange undervejs. Lad det stå og små simre, mens du tilbereder resten. Det er meningen, at kødet skal blive mørt og glaseret.
Grøntsager
Del broccolien i mindre mundrette buketter. De skal ikke være for store, da de skal tilberedes kort.
Skær løgene i brede strimler på 1 cm. Del spidskålen og skær eller bræk kålbladene i grove stykker på ca. 4 x 4 cm. Hav de tre slags grønt liggende hver for sig på spækbrættet eller på et fad.
Snit hvidløgsfed og hak dem fint. Riv ingefær eller hak også den meget fint. Snit chilien i små tern. Bland de tre ting og hold dem klar i en lille skål.
Varm en wok eller en stor stegepande med høje sider godt op. Tilsæt 4 spsk. sesamolie.
Og nu skal det gå stærkt. Steg først broccolien i 1 min til den har fået noget farve. Tilsæt løg og sving rundt i 1-2 min.
Tilsæt spidskål, hvidløg, ingefær og chili og sving rundt i 1 min. Kålen skal stadig være sprød og fast. Hæld østerssaucen og limesaften på. Sving hurtigt rundt.
Smag om der er nok østerssauce på - er det salt nok? Hæld nu hurtigt retten over på et fad eller tallerken. Kom det glaserede flæsk ved og fordel ristede peanuts og korianderblade over retten.