Appelsinsalat med grape og agurk

Salaten er frisk og smager skønt til krydrede retter. Den passer til det meste kød men er også god til fisk og vegetarretter.

Prøv salaten til både okse- eller lammekød, fisk eller til vegetariske retter. (© DR)

Tidsmængde: 40 min Mængde: 4 pers. Sværhedsgrad: Nem

Ingredienser

  • 3 grapefrugter

  • 8 appelsiner

  • 1 agurk

  • 1 rødløg

  • 1 dl sorte oliven

  • 4-5 spsk. gedeost eller labnehkugler

  • 1/2 fladbrød

  • 4-5 stængler mynte

  • 1 knivspids salt

  • 1 knivspids peber

Fremgangsmåde

Skær skrællen af citrusfrugterne med en skarp kniv og filetér dem. Gem saften og læg fileterne på et fad.

Halvér agurken på langs og skrab kernerne ud med en teske.

Skær agurken i tynde skiver og fordel dem over citrusfrugterne sammen med fintsnittet rødløg og sorte oliven.

Fordel klatter af gedeost eller labneh over salaten.

Rist fladbrøddet helt sprødt og knus det henover salaten som croutoner. Du kan også bruge almindelige croutoner eller sprødristet pitabrød.

Drys med frisk mynte samt lidt salt og peber. Servér salaten med det samme.