Tidsforbrug: 45 min. Mængde: 4 pers.
Ingredienser
Suppe
- •
1-1,5 l hønsebouillon
- •
2 stk. rødløg
- •
4-5 fed hvidløg
- •
3-4 stk. stjerneanis
- •
3-4 stk. kryddernelliker
- •
1 tsk. korianderfrø
- •
1 stk. ingefær (50-75 gram)
- •
1 smule Sukker
- •
1 smule salt
- •
1 stk. tepose (Bruges til krydderierne)
Tilbehør
- •
1 pakke pho risnudler (ca. 200-300 gram)
- •
300-400 g svinemørbrad
- •
300-400 g blandede svampe (eks. shitake, enoki og bøgehatte)
- •
1 bundt frisk basilikum
- •
1 bundt persille
- •
1 bundt koriander
- •
1 håndfuld bønnespirer
- •
1 bundt forårsløg
- •
2-3 stk. lime
- •
1 smule frisk chili
- •
1 bæger hoi sin sauce
- •
1 bæger chili sauce
Fremgangsmåde
Rødløgene skæres tyndt i halve ringe, hvorefter de sammen med hvidløg og ingefær svitses kort i en gryde, tilsat en smule olie, evt. sesamolie. Hæld hønsebouillon på, og lad det simre ved svag varme. Læg krydderierne i teposen, og lad teposen simre med i suppen i ca. 20 min. Suppen sigtes herefter igennem en fin sigte over i en tilsvarende gryde, så man får en dejlig klar suppe. Smag til med Hoi sin sauce, og juster smagen med lidt sukker og salt.
Skær svampene i små mundrette stykker. Mørbraden deles i på midten, og de to stykker deles endnu en gang på midten. Skær stykkerne i helt fine, papir tynde skiver. Tilsæt svampe i suppen, derefter de tynde skiver mørbrad afhængig af mængden, tilsætter man måske ikke alt kødet. Tilsæt de hele eller snittede forårsløg, alt efter størrelsen.
Læg risnudler i kogt vand.
Anret suppen i store skåle, vend den rundt med kogte risnudler, og server den med: skiver af lime, fint snittet chili, korianderblade, fint snittet persille og basilikum, bønnespirer og chilisauce i små skåle på siden.