Adam Prices vietnamesiske pho suppe

Adam Prices opskrift på en intenst smagende, klar vietnamesisk suppe! Den asiatiske suppe er lavet på hønsebouillon og svinemørbrad og indeholder karakteristiske asiatiske ingredienser såsom koriander, ingefær, chili og forårsløg. Retten er, som det meste asiatiske mad, blandt andet kendetegnet ved at være let og frisk.

Tidsforbrug: 45 min. Mængde: 4 pers.

Ingredienser

Suppe

  • 1-1,5 l hønsebouillon

  • 2 stk. rødløg

  • 4-5 fed hvidløg

  • 3-4 stk. stjerneanis

  • 3-4 stk. kryddernelliker

  • 1 tsk. korianderfrø

  • 1 stk. ingefær (50-75 gram)

  • 1 smule Sukker

  • 1 smule salt

  • 1 stk. tepose (Bruges til krydderierne)

Tilbehør

  • 1 pakke pho risnudler (ca. 200-300 gram)

  • 300-400 g svinemørbrad

  • 300-400 g blandede svampe (eks. shitake, enoki og bøgehatte)

  • 1 bundt frisk basilikum

  • 1 bundt persille

  • 1 bundt koriander

  • 1 håndfuld bønnespirer

  • 1 bundt forårsløg

  • 2-3 stk. lime

  • 1 smule frisk chili

  • 1 bæger hoi sin sauce

  • 1 bæger chili sauce

Fremgangsmåde

Rødløgene skæres tyndt i halve ringe, hvorefter de sammen med hvidløg og ingefær svitses kort i en gryde, tilsat en smule olie, evt. sesamolie. Hæld hønsebouillon på, og lad det simre ved svag varme. Læg krydderierne i teposen, og lad teposen simre med i suppen i ca. 20 min. Suppen sigtes herefter igennem en fin sigte over i en tilsvarende gryde, så man får en dejlig klar suppe. Smag til med Hoi sin sauce, og juster smagen med lidt sukker og salt.

Skær svampene i små mundrette stykker. Mørbraden deles i på midten, og de to stykker deles endnu en gang på midten. Skær stykkerne i helt fine, papir tynde skiver. Tilsæt svampe i suppen, derefter de tynde skiver mørbrad afhængig af mængden, tilsætter man måske ikke alt kødet. Tilsæt de hele eller snittede forårsløg, alt efter størrelsen.

Læg risnudler i kogt vand.

Anret suppen i store skåle, vend den rundt med kogte risnudler, og server den med: skiver af lime, fint snittet chili, korianderblade, fint snittet persille og basilikum, bønnespirer og chilisauce i små skåle på siden.