Achova Modica Atonata

Sardinsk fiskepasta

(Foto: © Jacob Snedevig, (c) DR)

Til saucen:

  • 300 gram søde san marzano-tomater

  • 1 glas knuste, soltørrede tomater. (Italienerne kalder det estratto)

  • 1 glas italienske ansjoser

  • 1 stort løg

  • 2-3 fed hvidløg

  • Olivenolie

  • salt, peber, sukker

  • Hakket, bredbladet persille

Til brødkrummerne:

  • 5-6 skiver tørt. gammelt brød

  • Olivenolie

  • Hvidløg

  • Pastaen:

  • Brede Reginette pasta: Tør pasta, reginette - ca 2 cm tykke. Riflede.

  • Bottarga til at rive over til sidst.

Fremgangsmåde:

Brødkrumme: Brød tørres i ovnen - knastørt. Køres i foodprocessor til ret små stykker. Ristes gyldne i olivenolie - evt med lidt hvidløg. Kommes på et tørt viskestykke i et tyndt lag, så de spreder helt op. Stilles til side.

Saucen: Hak løg og hvidløg, sautér. Ansjoser kommer på - et helt, lille glas. Brydes i stykker, så de smelter på panden. Skær tomater i små stykker. Kommes ved. Koges ind. Salt, peber, sukker. Kom estrattoen på. (Smager meget dybere og bedre end pure) Smag til.

Kog pastaen al dente. Vend den i saucen med lidt kogevand og evt lidt mere olie. Anret den på tallerkener. Kom nogle skefulde brødkrumme på hver portion, riv bottarga over efter smag, bland det lidt. Kom finthakket bredbladet persille på.