Ultra-nem og vanvittig lækker: Bagedyst-finalist lærer dig at lave efterårskagen over dem alle

Den er knasende på toppen og blød i bunden. Her er crumblen, der får dine smagsløg til at juble.

Kanelsnegle, gulerodskager, pæretærter.

Der er nok så mange oplagte kager, du kan kaste dig over i efterårsferien. Men en af de allervigtigste er smuldrekagen 'crumblen'.

Det mener i hvert fald Jon Daniel Edlund fra sidste års finale i Den store Bagedyst.

- En æblecrumble er simpelthen en af de allerhurtigste kager, man kan lave. Når frugten er skåret ud, kan du bikse den sammen på fem til ti minutter, fortæller Jon Daniel Edlund, som ikke har tal på, hvor mange gange, han har serveret en crumble for sine gæster.

I denne uges afsnit af Den store Bagedyst prøvede deltagerne kræfter med temaet Tyskland. I Tyskland har man sin helt egen version af smuldrrekagen - nemlig den såkaldte streuselkuchen, der også er en smuldret omgang.

I videoen ovenfor kan du se, hvordan Jon Daniel Edlund på få minutter laver en crumble på æble og blomme. Du kan sagtens skifte frugten ud med rabarber eller bær, men her i efteråret er de danske æbler et godt valg. De er nemlig både billige og fulde af smag.

Crumble-sulten? Prøv opskriften her: