Spis som en Skjern eller en Varnæs: Her er den ultimative Matador-menu

Æblekage, tarteletter og klar suppe. Der er nu ikke noget som en menu, der matcher den DR1-aktuelle serieklassiker. Kom med i Lauras køkken.

Det er ikke for sjov, når Laura tryller i køkkenet hos familien Varnæs, eller Tjener Boldt serverer lækre, danske klassikere på Jernbanerestauranten. Og nu kan du også være med.

Vi har udvalgt en masse klassiske opskrifter på lækkert, dansk mad, som jævnligt er blevet spist i årenes løb hos familierne i Korsbæk – og de holder stadig den dag i dag.

Lad dig inspirere af opskrifter på fantastiske forretter, formidable hovedretter og smagfulde desserter lige til at servere for dine gæster på en aften i Matadors tegn.

Forretter

1. Tarteletter

En god tartelet med høns i asparges er en perfekt forret. Her er det brødrene Prices formidable tarteletter, du kan give dig i kast med.

https://www.dr.dk/mad/opskrift/tarteletter-med-hons-i-asparges

2. Klar suppe

Klar suppe står tit på bordet hos familierne i Korsbæk. Her får du mesterkokken Søren Gerickes opskrift på en smagfuld hønsekødssuppe.

https://www.dr.dk/mad/opskrift/honsekodssuppe

3. Stegte sild

Stegte sild serveres ofte på både Jernbanerestauranten og på frokostbordet hjemme ved familien Skjern. En enkelt stegt sild kan dog også være fantastisk inden den helt store hovedret. Brødrene Price laver ofte stegte sild, og du kan prøve en af deres opskrifter på retten her.

https://www.dr.dk/mad/opskrift/stegte-sild-med-logsovs

Hovedretter

1. Oksesteg

En god og veltilberedt steg skal der til. Her får du en opskrift på lækker oksefilet med bearnaisesauce og saltbagte kartofler.

https://www.dr.dk/mad/opskrift/helstegt-oksefilet-med-bearnaisesauce-og-kartofler

2. Stegt flæsk

En af de helt store klassikere i Korsbæk er stegt flæsk. Så hvorfor ikke give dig i kast med en god omgang stegt flæsk med persillesovs? Denne opskrift er fra programmet 'Price inviterer', hvor Adam Price laver klassisk stegt flæsk sammen med tv-vært Thomas Skov.

https://www.dr.dk/mad/opskrift/thomas-skovs-stegt-flaesk-med-persillesauce

3. Rødspættefilet

En rødspættefilet er aldrig til at tage fejl af. Lækker, smagfuld og enkel.

https://www.dr.dk/mad/opskrift/skagbo-rodspaette

Desserter

1. Medaljer

En rigtig flødeskumskage er lige i Matadors ånd. Forsøg dig med disse lækre medaljer af Mette Blomsterberg med vaniljecreme og flødeskum.

https://www.dr.dk/mad/opskrift/medaljer

2. Æblekage

En god æblekage er en fantastisk kage. Og når æblerne er i sæson ligesom nu, findes der næsten ingen bedre kage end det. Denne æblekage er både nem at lave og smager skønt.

https://www.dr.dk/mad/opskrift/hurtig-og-nem-aeblekage

3. Rødgrød med fløde

Dine gæster vil uden tvivl klappe begejstret i hænderne, når du serverer dessertklassikeren rødgrød med fløde.

https://www.dr.dk/mad/opskrift/rodgrod-med-flode

10. afsnit af Matador sendes i aften kl. 20.00 på DR1. De første 12 afsnit af Matador kan ses nu på dr.dk/tv og frem til midten af november.