Det er ikke for sjov, når Laura tryller i køkkenet hos familien Varnæs, eller Tjener Boldt serverer lækre, danske klassikere på Jernbanerestauranten. Og nu kan du også være med.
Vi har udvalgt en masse klassiske opskrifter på lækkert, dansk mad, som jævnligt er blevet spist i årenes løb hos familierne i Korsbæk – og de holder stadig den dag i dag.
Lad dig inspirere af opskrifter på fantastiske forretter, formidable hovedretter og smagfulde desserter lige til at servere for dine gæster på en aften i Matadors tegn.
Forretter
1. Tarteletter
En god tartelet med høns i asparges er en perfekt forret. Her er det brødrene Prices formidable tarteletter, du kan give dig i kast med.
https://www.dr.dk/mad/opskrift/tarteletter-med-hons-i-asparges
2. Klar suppe
Klar suppe står tit på bordet hos familierne i Korsbæk. Her får du mesterkokken Søren Gerickes opskrift på en smagfuld hønsekødssuppe.
https://www.dr.dk/mad/opskrift/honsekodssuppe
3. Stegte sild
Stegte sild serveres ofte på både Jernbanerestauranten og på frokostbordet hjemme ved familien Skjern. En enkelt stegt sild kan dog også være fantastisk inden den helt store hovedret. Brødrene Price laver ofte stegte sild, og du kan prøve en af deres opskrifter på retten her.
https://www.dr.dk/mad/opskrift/stegte-sild-med-logsovs
Hovedretter
1. Oksesteg
En god og veltilberedt steg skal der til. Her får du en opskrift på lækker oksefilet med bearnaisesauce og saltbagte kartofler.
https://www.dr.dk/mad/opskrift/helstegt-oksefilet-med-bearnaisesauce-og-kartofler
2. Stegt flæsk
En af de helt store klassikere i Korsbæk er stegt flæsk. Så hvorfor ikke give dig i kast med en god omgang stegt flæsk med persillesovs? Denne opskrift er fra programmet 'Price inviterer', hvor Adam Price laver klassisk stegt flæsk sammen med tv-vært Thomas Skov.
https://www.dr.dk/mad/opskrift/thomas-skovs-stegt-flaesk-med-persillesauce
3. Rødspættefilet
En rødspættefilet er aldrig til at tage fejl af. Lækker, smagfuld og enkel.
https://www.dr.dk/mad/opskrift/skagbo-rodspaette
Desserter
1. Medaljer
En rigtig flødeskumskage er lige i Matadors ånd. Forsøg dig med disse lækre medaljer af Mette Blomsterberg med vaniljecreme og flødeskum.
https://www.dr.dk/mad/opskrift/medaljer
2. Æblekage
En god æblekage er en fantastisk kage. Og når æblerne er i sæson ligesom nu, findes der næsten ingen bedre kage end det. Denne æblekage er både nem at lave og smager skønt.
https://www.dr.dk/mad/opskrift/hurtig-og-nem-aeblekage
3. Rødgrød med fløde
Dine gæster vil uden tvivl klappe begejstret i hænderne, når du serverer dessertklassikeren rødgrød med fløde.
https://www.dr.dk/mad/opskrift/rodgrod-med-flode
10. afsnit af Matador sendes i aften kl. 20.00 på DR1. De første 12 afsnit af Matador kan ses nu på dr.dk/tv og frem til midten af november.