De sidste 11 dage har Copenhagen Cooking & Food Festival fyldt Københavns gader med velduft.
I går blev der sat punktum for festlighederne, blandt andet med kåringen af prisen 'Årets ret', som Foreningen af Danske Madanmeldere uddeler.
Søren Frank, formand for Foreningen af Danske Madanmeldere, har bemærket en tendens på tværs af de 14 retter, som nåede til årets finale:
- Klima er blevet den helt store dagsorden. Iblandt de nominerede retter var der kun én bøf - det var, hvad der var af kød. Det viser, at du kan lave grøntsagsmad, som klart overstiger smagen og kvaliteten af kødmad, hvis du er dygtig nok.
Niveauet har været super højt i år, fortæller Søren Frank, der foruden at være formand for Foreningen af Danske Madanmeldere også var en del af dommerpanelet ved 'Årets Ret.'
- Jeg spiser også ude i den store verden, og der er slet ingen tvvl om, at Danmark - og især København - er helt i verdensklasse. Jeg vil ikke sige, vi er verdensførende. Men jeg vil sige det sådan, at der er ikke nogen andre steder, hvor det er bedre end her.