Nyfortolkning af en klassiker: Prøv hasselback-pastinakker

Sundt, sprødt og superlækkert – både til hovedret og som tilbehør. Få opskriften her.

Du kender sikkert til hasselbackkartofler: De ovnbagte kartofler med rillerne, som går perfekt sammen med et lækkert stykke kød og en god sovs.

De tynde riller i kartoflen giver både sprødhed og kortere bagetid. Men denne teknik er ikke kun brugbar, når det gælder kartofler. Flere andre rodfrugter er virkelig velegnede til dette – og så smager det himmelsk.

Hasselback eller hasselbagte?

Der er ofte tvivl om navnet på denne tilberedningsmetode. Så lad os slå det fast én gang for alle.

De trekvart gennemskårne kartofler hedder hasselback. Og det gør de, fordi de er opkaldt efter den svenske restaurant Hasselbacken i Stockholm, som efter sigende var de første til at benytte denne teknik.

Pastinakken giver kartoflen kamp til stregen

I denne udgave har vi skiftet kartoflen ud med pastinak.

Den sødmefulde smag fra pastinakken kombineret med de sprøde skiver gør, at hasselback-pastinakker sagtens kan fungere som hovedingrediens i en vegetarret sammen med en syrlig dressing og en lækker salat. Du kan dog også bruge dem som tilbehør.

Mere sundt, nemt og lækkert bliver det vist ikke.

Find opskriften her:

https://www.dr.dk/mad/opskrift/hasselback-pastinakker

Opskriften er en del af samlingen "Velsmagende vegetariske retter", som du finder her.