Når man laver danske kager med flødeskum, sådan som deltagerne i denne uge kastede sig ud i, er der én disciplin, der er afgørende: piskning.
Vi danskere har nemlig en slem tendens til at overpiske vores fløde. I stedet for en luftig og cremet skum pisker vi amok og ender op med grynet masse, der nærmest smager af smør.
Hvordan pisker man så den helt perfekte flødeskum? Spørger du Jon Daniel Edlund fra sidste års sæson af Den store bagedyst, er der tre nemme råd, du skal huske på:
- 1
Din fløde skal være frisk og kold.
- 2
Pisk fløden i hånden eller på laveste hastighed på din elpisker.
- 3
Stop piskningen inden flødeskummen bliver for tyk. Du skal ikke kunne lave tydelige mønstre i fløden, så har den fået for meget.
Når flødeskummen er færdig, er du klar til lave den ultimative flødeskumskage: lagkagen!
I videoen ovenfor kan du se Jon Daniel Edlund pynte en hjemmelavet lagkage med flødeskum.
Har du fået lyst til at selv at prøve kræfter med sprøjteposen? Her får du opskriften på lagkagen fra videoen.