Selvom man er blevet kåret til verdens bedste kok, behøver køleskabet derhjemme ikke flyde over med overdådige ingredienser.
Sådan er det i hvert fald for kokken Kenneth Toft-Hansen, der vandt det uofficielle VM for kokke, Bocuse d’Or, i januar 2019.
Til daglig er han forpagter af Svinkløv Badehotel, som han driver sammen med sin kone Louise Toft-Hansen.
Kigger man i verdensmesterens køkken hjemme i privaten, er det dog en samling meget beskedne basisvarer, som han finder uundværlige.
- Selvfølgelig har jeg en faglig passion, som gør, at jeg synes, det er fascinerende med Michelin-mad. Men jeg elsker også det simple sommerkøkken, hvor man lader de gode råvarer, som for eksempel en frisk rødspætte, tale for sig selv, siger Kenneth Toft-Hansen.
Vil du også geare dit køkken til at lave nem sommermad, så får du her listen over hans seks favoritingredienser i køkkenet:
Kærnemælk
Med en kærnemælk i køleskabet er du kun få ingredienser og en piskning fra at lave koldskål, som måske er sommerens mest oplagte dessert ved siden af jordbær med fløde.
Kærnemælk kan desuden også bruges til syrlige dressinger til dine sommersalater, forklarer Kenneth Toft-Hansen.
Olivenolie
Olivenolie er klassikeren, der ikke er til at komme udenom.
Den kan dryppes i alt fra salatdressinger til frisk fisk, og er dine råvarer i top, kan du nemt lade denne olie være den eneste smagsgiver ved siden af salt og peber, fortæller Kenneth Toft-Hansen.
Citron
Citronsaften gør underværker i et hav af sommerretter, hvor den giver et syrligt touch.
Køb den altid økologisk, så du også kan bruge citronskallen.
Agurker og tomater
Når man taler sommermad, er det svært at komme udenom de friske sprøde salater. De agurker og tomater, som man køber om vinteren kan ofte være en sløj omgang, men om sommeren er de lækre i en frisk salat.
Friske krydderurter
Nye kartofler med persille. Grillet lam med rosmarin.
Måske har du dem i haven, hvis ikke, kan de købes for en overskuelig pris. En ting er sikkert: Du kan forvandle dit kød, fisk og grøntsager til gourmetmåltider med friske krydderurter.
Nye kartofler
For Kenneth Toft-Hansen er sommerens nye kartofler uundgåelige. De koster ingenting, men smager af en million. Spis dem kogte som tilbehør til grillmaden, på toppen af rugbrød med purløg eller bare helt alene med smør.