Man kan gå på toilettet for åben dør, lade opvasken stå og binge serier hele søndagen uden forstyrrelser fra en snakkesalig bofælle.
Der er mange fordele ved at bo alene.
Men det er til gengæld ikke altid lige let at motivere sig selv til at lave - og ikke mindst spise - aftensmad for sig selv i hverdagen.
Selvom flere danskere end nogensinde - hele 39 procent af den voksne befolkning - er ene om at betale huslejen, er dagligvarer, måltidskasser og opskrifter stadig oftest udformet til flere personer.
Den problematik opdagede kogebogsforfatter Ditte Ingemann Thuesen - også kendt som Ditsen - da hun for et par år siden mistede sin mand til kræft og for første gang nogensinde skulle flytte for sig selv i en lille lejlighed.
- Jeg skulle vænne mig til at lave mad på en helt ny måde, fordi det kun var til mig selv – og så var hele spisesituationen jo også helt anderledes, fordi man var vant til at være to, fortæller hun.
- Det er SÅ svært at motivere sig selv til at lave mad til sig selv, men vi skal jo spise flere gange om dagen, så man skal jo ligesom lave mad, siger Ditte Ingemann Thuesen, som i en periode frygtede, at hun aldrig ville blive glad for at lave mad igen.
Efterhånden er glæden ved madlavningen heldigvis kommet tilbage, og alenemåltiderne er blevet noget, Ditte Ingemann Thuesen nu også sætter pris på.
- Du kan selv bestemme lige præcis, hvornår du vil spise, og hvad du vil spise. Det er der en kæmpe stor frihed i, for man skal ikke tænke på andres smagsløg, siger Ditte Ingemann Thuesen.
Og nu har hun så valgt at skrive den kogebog, hun selv savnede, da hun blev alene; 'Solo', som udkom i sidste uge, og som indeholder tips og opskrifter til én person.
Her afslører hun tre af de opdagelser, hun selv har gjort sig, efter hun flyttede alene - og råder til, hvordan du finder motivationen til at lave mad til dig selv.
Det er okay at gøre det nemt for dig selv
Køb bare den tærtedej fra køledisken.
Giv frostgrøntsagerne en chance.
Og gør dig selv en tjeneste ved at "preppe" måltiderne på forhånd.
Ditte Ingemann Thuesen vil gerne gøre op med den "fy-fy"-tankegang, der ufortjent kan herske om grøntsager fra frost og andre "lette" løsninger.
- Frostgrøntsager er gode, fordi man bare kan nøjes med at tage lidt op af gangen. Det er et ganske udmærket produkt, som man slet ikke skal føle skam over at bruge, siger Ditte Ingemann Thuesen, som også fylder sin fryser ved at lave ekstra portioner, når hun er i gang i køkkenet, så hun har til de dage, hvor motivationen for at gå i køkkenet er lav.
Hvis du har flest af den slags dage, kan det også være en god idé at "preppe" - kokkesprog for at forberede - til ugens måltider på én gang.
Det kan du enten gøre ved at lave en madplan eller ved at bruge et par timer om søndagen på at snitte grøntsager, koge et par æg og forberede en dressing på forhånd og gemme dem i bokse i køleskabet.
Dit eget selskab kan være lige så godt som andres
For nogle kan alenetid været meditativt, mens andre får energi sammen med andre mennesker.
Uanset hvilken type du er, kan det være en god idé at gøre lidt ekstra for at få gode oplevelser med det at spise alene, mener Ditte Ingemann Thuesen.
- Det handler om at tage sig selv alvorligt og tænke, at man er lige så godt selskab, som hvis man havde gæster. Jeg lytter tit til en lydbog eller en podcast, når jeg laver mad, eller tænder et stearinlys og tager et glas vin, siger Ditte Ingemann Thuesen.
For Ditte Ingemann Thuesen er det dog ofte, når måltidet så skal indtages, at udfordringerne især rammer.
- Jeg kan godt lide at bruge lang tid på maden, men så har jeg spist det efter fem minutter foran fjernsynet, hvor jeg så tænker: "Okay, nød jeg det overhovedet?", siger Ditte Ingemann Thuesen.
- Jeg har ikke helt knækket koden til det med bare at sætte mig ned ved mit spisebord og spise selv. Jeg har bare accepteret, at det er okay at spise i sofaen indimellem, hvor jeg så kan sidde og læse lidt eller arbejde samtidig og forsøge at skabe en hyggelig setting for mig selv.
- For mig handler det også meget om at anrette maden pænt – det lyder banalt, men jeg gider ikke spise min pasta ud af en gryde. Jeg prøver at gøre det pænt, for så bliver det mere indbydende, og jeg får lyst til at bruge længere tid på at nyde måltidet.
Hvis måltidet bare er noget, der skal overstås for dig, anbefaler Ditte Ingemann Thuesen også at facetime med venner eller familie, mens I spiser sammen virtuelt.
Faste retter kan redde dig
Hvad spiser du, når fantasien er sluppet op, og du bare gerne vil smide dig i sofaen med en god serie og et hurtigt måltid?
For nogle er det pasta med pesto, for andre er det æggekage, men for Ditte Ingemann Thuesen er det ofte toast, der er redningen på dén slags dage.
- Toast er en helt vildt god resteting, som jeg tror, mange har glemt. Man kan putte alle mulige slags grøntsager og kød i, som man har til overs - og selvfølgelig ost.
Og så er det vigtigt at kunne variere og udskifte én madvare med en anden.
Man behøver nemlig ikke slavisk at skulle følge en opskrift, mener hun.
- Hvis man prøver at tænke: "Hvad er det her for en konsistens og smag, og har jeg noget, der minder om?" Så undgår man at få købt alt muligt, man ikke får brugt.
En anden af Ditte Ingemann Thuesens redningsretter er hendes såkaldte "Netflix-nudler", som er perfekte til en aften foran fjernsynet - hun kalder det sund comfort food - og det smager ifølge hende selv "SÅ godt".
- Basen er bare kål, gulerødder, nudler og karrypasta, som jeg altid har i køkkenet, og så kan man toppe den med tofu, æg eller rejer, hvis man vil have en eller anden proteinkilde til. Den kan varieres rigtig meget.
Har du fået lyst til "Netflix-nudler", så er opskriften, der også kan findes i bogen 'Solo', her: