Danmarks bedste hotdog kåret: Her er hemmeligheden bag

For nogle er det blasfemisk at droppe rød pølse og ketchup. Ikke for kokken Michael Munk, der afslører sine tricks her.

Sådan ser Danmarks bedste hotdog ud. Brødet er et sødmælksbrød, som er dampet og friturestegt, pølsen gemmer på havartiost og syltede citroner, og så er den toppet med skovæblecreme, blåskimmelost, løvstikkecreme, chipotle-mayo, friske sennepskorn og friterede hvidløgsflager. (Foto: © Jesper Rais)

Hver eneste dag i tre uger har kokken Michael Munk eksperimenteret med én bestemt disciplin i køkkenet.

Hotdogs.

Der var i alt 13 restauranter, som stillede op til DM i hotdog til Food Festival i Aarhus. Restaurant Memu i Vejle løb med guldet, imens Bistro Panpan fra Københavns Zoo fik andenpladsen. Tredjepladsen blev besat af Gemyse fra Tivoli i København. (Foto: © Jesper Rais)

Sammen med kollegerne fra restaurant Memu i Vejle har han arbejdet målrettet på at skabe et solidt brød, en perfekt pølse og mundvandsløbende topping. Alt sammen noget, der kunne imponere dommerne til konkurrencen DM i Hotdog, der løb af stablen i Aarhus søndag.

En konkurrence, som Michael Munk endte med at vinde.

- Der er jo en grund til, at folk spiser så mange hotdogs, for ingredienserne kan altså et eller andet. Vi har derfor taget udgangspunkt i den klassiske hotdogs grundsmage, og så har vi arbejdet videre med dem og forstærket hver eneste element, siger Michael Munk, der også vandt DM i Hotdog i 2018.

Har du selv fået mod på at lave din egen vinder hotdog, så får du her hotdog-guruens fem hemmelige tricks:

1

Drop standardbrødet fra supermarkedet

For det første så skal du glemme alt om supermarkedets standard hotdogbrød, lyder rådet fra Michael Munk.

- Du kan selvfølgelig gå til en bager og spørge, om han eller hun kan lave hotdogbrød på bestilling. Men du kan også bage brødet selv, for det er stort set lige så let som at bage fødselsdagsboller.

- Det brød, vi bruger, er lavet på økologisk hvedemel, smør, æg og gær. Det giver et meget blødt og svampet hotdogbrød, som kan suge det saftige fyld, siger Michael Munk.

2

Ud med de røde pølser

Gå langt uden om slatne pølser uden smag og karakter. En hotdogpølse skal have knæk, og den skal have en kraftig smag, mener Michael Munk.

- De pølser vi har brugt, har vi fået lavet hos en pølsemager, og jeg kan i den grad anbefale, at man prøver at købe sine hotdogpølser hos slagteren. Når du vælger din pølse, så tænk på størrelsen. Den skal passe til brødet, så hotdoggen er mulig at håndtere.

- Derudover skal pølsen have knæk, og farsen skal smage af noget, siger Michael Munk. Selv har han valgt en pølse med flødehavarti-ost og saltede citroner, men røg eller chilismag er også gode smage at gå efter i en pølse, lyder rådet.

3

Skip ketchuppen

For mange er en hotdog uden ketchup som en festival uden øl, men for Michael Munk er ketchup en farlig fætter at være i selskab med.

- Ketchup har det med at dominere, og det er synd, hvis du har en god pølse. I vores vinderhotdog har vi erstattet ketchuppen med en hjemmelavet creme af bagte skovæbler. Den er både sød og sur ligesom ketchuppen, men den stjæler ikke opmærksomheden.

- Du kan let selv koge en æblecreme, bare vælg syrlige æbler. Skulle du alligevel vælge ketchuppen, så brug den med omtanke, siger Michael Munk.

4

Styr udenom de færdigkøbte syltede agurker

Færdigkøbte argurker og ristede løg bliver nemt en halvkedelig omgang. Heldigvis kan du lave din egen vidundertopping på ingen tid, lyder opfordringen fra Michael Munk.

- Det er så nemt at sylte agurker selv, og du skal kun bruge sukker, vand, lidt salt og eddike. Skær gerne agurkerne i en ordentlig tykkelse, så de får lidt bid.

- Du kan sagtens bruge din syltelage til at sylte løg i bagefter. Tilsæt stjerneanis, timian eller rosmarin, så får du nogle ekstraordinært lækre løg.

5

Væk med kedelig dyppelse

Hvis din hotdog ikke bare skal smage af fedt, så overvej, hvordan du kan krydre din dressing.

- Vi laver mayonnaise på røget chili, og selvom der ikke var meget chili i, så nev det lidt. Så prøv dig frem og vær ikke bange for at krydre løs.

- I stedet for sennep syltede vi vores egne sennepsfrø, men du kan også komme langt med en klassisk krydret taffelsennep, siger Michael Munk.

Brug for en opskrift på syltede agurker?

Eller måske mangler du inspiration til en erstatning for ketchup? Prøv denne lækre æble-chutney.