Gå til indhold

Tastaturgenveje til afspilning af lyd

  • Shift+Alt+P, mellemrum: Start/pause
  • Shift+Alt+M: Mute/Unmute
  • Shift+Alt+F: Spol 15 sekunder frem
  • Shift+Alt+R: Spol 30 sekunder tilbage
  • Shift+Alt+1–5: Sæt lydstyrke på en skala fra 1 (lav lydstyrke) til 5 (høj lydstyrke)
  • Shift+Alt+Z: Sæt afspilningshastighed til 0.8x
  • Shift+Alt+X: Sæt afspilningshastighed til 1x (normal hastighed)
  • Shift+Alt+C: Sæt afspilningshastighed til 1.25x
  • Shift+Alt+V: Sæt afspilningshastighed til 1.5x
  • Shift+Alt+B: Sæt afspilningshastighed til 2x (dobbelt hastighed)
  • Shift+Alt+↑: Udvid afspilningsvisning
  • Shift+Alt+↓: Kollaps afspilningsvisning
  • Shift+Alt+I: Åbn/luk webcam-visning
  • Shift+Alt+U: Udvid/kollaps udvidet webcam-visning

Qallunaaq - hvad er jeg? 2:3

24. apr 202227 min.P3

Da Christian er omkring 8 år gammel bliver han kaldt Qallunaaq, der betyder dumme dansker. Da han er 16 år og kommer på efterskole i Danmark, møder han danske fordomme om grønlændere og skal bl.a. svare på, om der er internet, og man bor i iglo i Grønland. Hvor hører han til?

Om serien

Qallunaaq - hvad er jeg?

Kultur3 episoderP3

25-årige Christian er født og opvokset i Nuuk. Men han kan ikke tale grønlandsk og føler sig som en qallunaaq: En fremmed i sit eget land. For hvad er han - dansker eller grønlænder?

Vært: Christian Ulloriaq Jeppesen.

Medvirkende: Peter Kryger Kristensen, Ane Jeppesen.

Redaktion: Sandra Mia Susgaard, Frederik Bækgaard Ludwigs og Karen Straarup.

Programansvarlig: Søren Bygbjerg.

Du synes måske også godt om

  1. Serie6 episoder
    Dokumentar

    Ekstreme statistikker har gjort byen synonym med socialt armod

  2. Serie1 episode
    Kultur

    For enden af en blind vej i nordgrønlands hovedstad Ilulissat bor Villy på 75. Han har boet i Grønland siden 1962. Alt så anderledes ud dengang han som 19-årig kom, for at arbejde som tømrer. Dengang blev danskerne set som hjælpende hænder med gode intentioner, dengang var isbjergene uendeligt høje og havene dækket af en metertyk is hver vinter. Venligheden overfor hjælpen fra syd er nu afløst af en heftig selvstændighedsdebat om at komme fri af Danmark, de store hvide frosne bjerge er svundet ind og de grønlandske fjorde befærdes ikke længere af hundeslæder der stryger over isen, men af krydstogtsskibe med rige turister ombord. Og tiden har også sat sine spor hos Villy. Hvor livet engang syntes uendelig langt, er dets realiteter krøbet ind på den gamle tømrersvend, i form af en konkret forberedelse til når tiden ikke er mere. Villy har bygget sin egen kiste med dertilhørende gravkors. Nu sidder han hver dag i sit værksted alene, får tiden til at gå og venter på at dø.

  3. Serie5 episoder
    Dokumentar

    Da den tidligere præsident Trump i 2019 ønskede at købe Grønland blev vi i Danmark lige dele forargede og underholdt. Men selvom Trump er historie, så har amerikanerne langt fra sluppet planen om at rykke Grønland tættere på US. I Amerikas kolde drøm tager journalist Asger Juhl til Grønland for at undersøge, hvordan amerikanerne med softpower vedholdende forsøger at vinde grønlændernes hearts and minds.

    Tilrettelæggelse: Asger Juhl.

    Klip og lyddesign: Nikolaj Kirk.

    Redaktør: Karen Albertsen.

    Produceret for DR af Munck Studios København.

  4. Serie4 episoder
    Dokumentar

    I et fængsel omgivet af smukke fjelde og betagende fjorde har mange af rigsfællesskabets hårdest straffede fanger deres hverdag. Grønlandske drabsmænd, voldtægtsforbrydere og pædofile har indtil for nyligt afsonet deres straf i Danmark. Men nu er der blevet bygget en splinterny anstalt i det store, kolde land, til de der vil hjem og afsone. Mange indsatte her afsoner en tidsubestemt forvaringsdom, rigets strengeste straf, der kun bliver givet i meget sjældne tilfælde. Det kan være fordi den indsatte utallige gange har voldtaget kvinder og børn. Eller har dræbt sin kone og fodrede hundene med hende. I den her serie kommer du tæt på virkeligheden bag betonmurene i et af rigets mest særprægede fængsler.

    Optagelse, tilrettelæggelse og klip: Mads Petter Kühnel.

    Redaktør: Rune Sparre Geertsen.

    Produceret for DR af Filt Cph.

  5. Serie5 episoder
    Dokumentar

    I 60'erne får grønlandske piger, med tvivlsomt samtykke, opsat spiral

  6. Serie5 episoder
    Dokumentar

    Tag med en af verdens førende klimaforskere på feltarbejde i Østgrønland. Sesbastian Mernild befinder sig bedst på de barske gletsjere rundt omkring i verden og den han har været flest gange på, er Mittivakkat, som har trukket sig betydeligt tilbage siden man begyndte at måle på den. Vi lever i en tid, hvor klimaforskning og formidling af den, er vigtigere end nogensinde før, hvorfor professor i klimaforandringer Sebastian Mernild modtog P1s Rosenkjærpris.

    Produceret for DR af Filt Cph.

  7. Serie6 episoder
    Dokumentar

    En hemmelig verden, der normalt er skjult for offentligheden

  8. Serie6 episoder
    Kultur

    Fortællingen om et mørkt kapitel i danmarkshistorien - om den danske nazisme. Fra dens spæde start i 1920'erne, over dens stigende popularitet i besættelsestiden og til den bratte afslutning 4. maj 1945. Hør historierne om de vigtigste danske førere, deres handlinger og hvilken rolle de danske nazister spillede i vores allesammens fælles historie.

    Tilrettelæggere: Nicholas Durup Thomsen og Anders Askman.

    Medvirkende: Ole Ravn, historiker.

    Lyddesign og mix: Mikkel Rönnau.

    Redaktør: Rune Sparre Geertsen.

    Produceret for DR af Filt Cph.

    God fornøjelse med denne eller én af de mange andre P1 Podcastserier.

  9. Serie4 episoder
    Dokumentar

    Hverken Panton eller PH nævnte drengene, der blev slået ihjel

  10. Serie6 episoder
    Dokumentar

    Arian er 24 år og har aldrig haft et tæt forhold til sin far. Når han kigger rundt på sine venner, er der heller ikke rigtig nogen af dem, der kender deres fædre. Hvorfor er det så normalt, at fædre zoner ud af deres sønners liv? Hvorfor virker de så ligeglade?

    HALLO FAR er seks historier om sønner, der er blevet svigtet af deres fædre. Sammen med Arian råber de op om, hvor ondt det gør at vokse op med en far, der forsvandt.

  11. Serie5 episoder
    Livsstil

    Hvordan tackles pubertets-væsnet, man sjældent ser og knapt kan kende?

  12. Serie5 episoder
    Dokumentar

    En familiehistorie om kærlighed, krig og løgne under nazisternes besættelse

  13. Serie7 episoder
    Kultur

    Dorrit Bøilerehauge er influencer, fotomodel og forsker med en mission. Som 63-årig har hun sat sig for at vise, at det er cool at være moden. Dorrit nægter at tale om ømme knæ og søvnløse nætter, for det er ikke dér, den interessante samtale ligger. I seriens syv episoder opsøger hun mennesker, hun finder inspirerende, og taler med dem om interesser, fremtidsdrømme og erfaringer med at blive ældre. Medvirkende er Dorrit Bøilerehauge, Margrethe Vestager, Mikkel Beha Erichsen, Karen Mukupa, Henrik Vibskov, Stine Bosse og Brian Holm. Tilrettelæggelse Mette Willumsen og Sara Røjkjær Knudsen. Redaktører Hanne Barslund og Carsten Nielsen.

  14. Serie5 episoder
    Dokumentar

    På afd. B201 er der børn, der har gemt sig under dynen i månedsvis

  15. Serie10 episoder
    Kultur

    Hvordan tackler vi det, hvis vi er kørt fast i livet? Kan man skifte kurs uden at komme ned og bide i græsset undervejs? I 2021 bliver Palle Steffensen kastet ud i en livskrise, der får ham til at sætte spørgsmålstegn ved hvem han er, og hvad han skal bruge sit liv på. I Tag dig sammen hører vi Palles historie og møder en stribe modige mennesker, der er lykkedes med at skifte retning i deres liv.

    Vært og tilrettelægger: Palle Steffensen.

    Klipper: Pernille Grønning.

    Musik: Christian Schødts Sørensen.

    Producer: Tor Arnbjørn.

    Produceret for DR af Rakkerpak Productions.

  16. Serie4 episoder
    Dokumentar

    Et døgnåbent vagtkorps med alarmcentral i knoglerne, hjertet og maven.

    I denne serie kan du møde fire pårørende og nære venner til mennesker, der i perioder lider af psykisk sygdom. Du kommer helt ind i en usynlig verden af konstant magtesløshed, frygt for hvad der sker om et øjeblik og kærlighed udfordret af psykiatriske diagnoser.

    Anne Kjær har selv været ramt af flere depressioner, og gennem årene fået behov for at undersøge, hvordan det opleves at være blandt de omkring to millioner danskere, som har tætte relationer til en psykisk syg. Hun er overbevist om, at hvis vi deler mere, bliver det mindre tungt at være både psykisk syg og have døgnvagten som nær pårørende til en psykisk syg.

    Tilrettelæggelse: Mette Willumsen.

    Tilrettelæggelse og medvirken: Anne Kjær.

    Klip: Sara Røjkjær Knudsen.

    Redaktør: Jesper Langballe.

  17. Serie5 episoder
    Dokumentar

    Rapperen Babak Vakilis generations-fortælling i lydmosaik og rap

  18. Serie2 episoder
    Kultur

    Krigen på Balkan har nu været slut i mere end 20 år, og de gamle fjender bor dør om dør. Men hvordan forsoner man sig med mennesker, der har dræbt ens venner og familie?