Gå til indhold

Tastaturgenveje til afspilning af lyd

  • Shift+Alt+P, mellemrum: Start/pause
  • Shift+Alt+M: Mute/Unmute
  • Shift+Alt+F: Spol 15 sekunder frem
  • Shift+Alt+R: Spol 30 sekunder tilbage
  • Shift+Alt+1–5: Sæt lydstyrke på en skala fra 1 (lav lydstyrke) til 5 (høj lydstyrke)
  • Shift+Alt+Z: Sæt afspilningshastighed til 0.8x
  • Shift+Alt+X: Sæt afspilningshastighed til 1x (normal hastighed)
  • Shift+Alt+C: Sæt afspilningshastighed til 1.25x
  • Shift+Alt+V: Sæt afspilningshastighed til 1.5x
  • Shift+Alt+B: Sæt afspilningshastighed til 2x (dobbelt hastighed)
  • Shift+Alt+↑: Udvid afspilningsvisning
  • Shift+Alt+↓: Kollaps afspilningsvisning
  • Shift+Alt+I: Åbn/luk webcam-visning
  • Shift+Alt+U: Udvid/kollaps udvidet webcam-visning

En Aften i Istanbul

13. jan 20252 T 40 min.P2

Jordi Savall og Hespèrion XXI inviterer dig på en musikalsk rejse til hjertet af det osmanniske rige. Oplev den rige og mangfoldige musikalske tradition fra Istanbul, hvor øst og vest mødes i en enestående lydkulisse.Koncerten vil kredse om den rumænske prins og musikforsker, Dimitrie Cantemir, og hans banebrydende værk, The Book of Science of Music. Cantemir, der tilbragte mange år i Istanbul, nedskrev og systematiserede den osmanniske musik, og hans værk er en uundværlig kilde til forståelse af denne fascinerende musikalske kultur. På programmet er traditionel musik fra blandt andet Tyrkiet, Armenien, Israel og Afghanistan. Nedyalko Nedyalkov, kaval. Yurdal Tokcan, oud. Hakan Güngör, kanun. Özata Ayan, tambur. Dimitri Psonis, santur and saz. Fahrettin Yark¶n, percussion. David Mayoral, percussion. Hespèrion XXI. Dirigent: Jordi Savall. (Calouste Gulbenkian Foundation, Lisbon, 16. december 2024).

Vært: Louise Hjorth.

Indhold

Om serien

P2 Koncerten

Musik154 episoderP2

Kom med på forreste række til de allerbedste klassiske koncerter fra ind- og udland. Vi sender unikke oplevelser med alt fra symfoniorkestre til kammermusik og kor, vores værter giver indblik i hvorfor netop aftenens koncert er værd at lægge ører til.

Du synes måske også godt om

  1. Serie12 episoder
    Musik

    Lyt med når DR Symfoniorkestret møder stjerner fra ind- og udland. Vores værter bringer dig helt tæt på musikerne og musikken - også fra bagscenen.

  2. Serie32 episoder
    Musik

    Et personligt mix af klassisk musik og det der klæder den

  3. Serie8 episoder
    Musik

    Musikkens verden er blevet globaliseret - præcis som resten af samfundet. For 30 år siden var det helt normalt at spille koncerter uden prøve, at drikke ti øl inden en koncert eller at lære at spille med hårdhændede metoder. Henrik Engelbrecht undersøger i otte afsnit de tabte traditioner i dansk musikliv.

  4. Serie18 episoder
    Musik

    Hver dag 19.20 gør vi klar til klassisk koncert i P2.

  5. Serie19 episoder
    Musik

    P2 byder på en koncert til din frokost. En fuld koncert der giver dig det bedste af det bedste fra de europæiske scener og sale.

    Velbekomme.

  6. Serie7 episoder
    Musik

    Hver dag 19.20 gør vi klar til klassisk koncert i P2.

  7. Serie5 episoder
    Natur

    Er det muligt - gennem musikken - at komme dybere ind i den danske natur? Hvordan lyder den? I Naturens Symfoni undersøger vi gennem fem afsnit, hvordan musikken har beskæftiget sig med den danske natur - fra den tidlige romantik til i dag. Serien er følger temaerne i TV-serien 'Vilde vidunderlige Danmark' på DR1.

    Serien er tilrettelagt af Anna Thaulow og Mikkel Bøgeskov Andersson.

    I redaktionen Lucas Francis Claver.

    Redaktør er Rune Sparre Geertsen.

    Produceret for DR af Filt og Hz&Tone.

  8. Serie118 episoder
    Musik

    Med nørd-passion og humor kaster de sig over nye musikalske temaer

  9. Serie31 episoder
    Musik

    Sange er med os fra vugge til grav. Katrine Muff og Mathias Hammer undersøger hvorfor nogle sange går i hjertet på os, og hvorfor andre går i glemmebogen. Repertoiret spænder vidt - fra Brorson til Rahim - og værterne går ombord i tekster, musik, temaer, sangteknik m.v. Du bliver klogere på måden, hvorpå en sang er sat sammen, og hvorfor vi bliver ved med at elske at synge sange. Lyt med og få nye yndlingssange.

  10. Serie9 episoder
    Musik

    Velkommen til musikelskernes klub. Som værter på P2 lytter vi til rigtig meget musik, og det elsker vi, for musikken er vores store passion. I denne serie udvælger vi hver især vores absolutte yndlingsmusik til dig, fordi vi gerne vil give vores personlige opdagelser med musikken videre. Vi præsenterer dig for kunstnere, værker og skæringer som du måske ikke har hørt før, og håber at du genopdager musik som du har glemt.

    "Det vi hører" er den ultimative klassiske playliste skabt af nogle af Danmarks mest alsidige musikkendere.

  11. Serie3 episoder
    Film og TV

    Ny og gammel symfonisk musik fra film, computerspil og tv-serier

  12. Serie6 episoder
    Musik

    Cornelius og Hammer - findes der noget bedre end klavermusik?

  13. En radiofonisk rejse, der tager afsæt i Den Danske Strygekvartets opførelse af alle Beethovens 16 strygekvartetter ved en koncertcyklus over seks aftener. I dialog med musikforskere og musikere går Kristian Leth tæt på skabelsen af Beethovens ikoniske strygekvartetter, tæt på myterne om kvartetterne og tæt på musikkens tidløse kvaliteter - på en kunst, der stiller skarpt på den menneskelige eksistens i sin reneste form.

  14. Serie26 episoder
    Musik

    En rolig start på dagen og en samtale om livets vigtige hjørner

  15. Serie10 episoder
    Musik

    Mød kunstnerne bag den klassiske musik i det 20. århundrede

  16. Hvem kender ikke Michala Petri? Eller tror de gør! Men mennesket Michala blev ofte fortrængt i spotlyset som feteret verdensstjerne på alverdens scener. Først nu i en alder af 60, begynder hun at kalde mennesket Michala frem fra mørket. Gennem to måneder har hun i samtaler med musikjournalist Iben Mogensen set tilbage på et liv med et helt særligt udgangspunkt. Et liv med mange barske valg og fravalg, og hvor hun i en sen alder måtte lære sig, hvad andre tog for givet. Alt blev gjort for musikkens skyld.

  17. Serie5 episoder
    Musik

    Vi går bag scenetæppet på Det Kongelige Teater og ned til Kapellets slyngelstue. Her emmer det af venskaber, nerver, passion og misundelse - alt det der følger med, når man hver aften skal levere det sublime. Gennem 575 års anekdoter og røverhistorier får vi indblik i hvordan verdens ældste orkester er som arbejdsplads i dag.

    Journalist Thorkil Jacobsen taler med musikerne Henrik Goldschmidt og Nanna Hartmann Rasmussen.

  18. Serie3 episoder
    Musik

    Nyd den sene eftermiddag til lyden af den klassiske musik. Slap af i bilkøen eller slæng dig i sofaen og få musikken serveret af en vært, der vil dig det bedste.