Gå til indhold

Tastaturgenveje til afspilning af lyd

  • Shift+Alt+P, mellemrum: Start/pause
  • Shift+Alt+M: Mute/Unmute
  • Shift+Alt+F: Spol 15 sekunder frem
  • Shift+Alt+R: Spol 30 sekunder tilbage
  • Shift+Alt+1–5: Sæt lydstyrke på en skala fra 1 (lav lydstyrke) til 5 (høj lydstyrke)
  • Shift+Alt+Z: Sæt afspilningshastighed til 0.8x
  • Shift+Alt+X: Sæt afspilningshastighed til 1x (normal hastighed)
  • Shift+Alt+C: Sæt afspilningshastighed til 1.25x
  • Shift+Alt+V: Sæt afspilningshastighed til 1.5x
  • Shift+Alt+B: Sæt afspilningshastighed til 2x (dobbelt hastighed)
  • Shift+Alt+↑: Udvid afspilningsvisning
  • Shift+Alt+↓: Kollaps afspilningsvisning
  • Shift+Alt+I: Åbn/luk webcam-visning
  • Shift+Alt+U: Udvid/kollaps udvidet webcam-visning

Hammers komponister

Musik13 episoderP2

Mathias Hammer lever og ånder for klassisk musik. Thorkil Jacobsen er lige ved at lære den at kende. Sammen dykker de ned i musikken og historierne, der skabte den: Venskaber og fjendskaber, tilfældigheder, skæbnefortællinger og kærlighed i alle afskygninger.

Værter: Mathias Hammer og Thorkil Jakobsen.

Ny episode 27. jan 2025
13 episoder
  1. 20. jan 202544 min.

    Lytter du til Edvard Griegs musik, vil du langsomt begynde at forstå, hvorfor så mange nordmænd hopper i nationaldragten 17. maj. Det er vores postulat i dette afsnit, hvor vi lader os forføre af Grieg og nationalismen, frihedstrangen, forelskede trolde og sæterjenter.

    Værter: Mathias Hammer og Thorkil Jakobsen.

  2. Vinteren 1941. I en tysk krigsfangelejr sidder komponisten Olivier Messiaen. Han læser bibelens apokalyptiske afslutning, Johannes' åbenbaring, og komponerer 'Kvartet til tidens ende' et sjælsrystende værk om dommedag og verdenskrig, men også om lys, fugle og uforanderlig fred.

    Værter: Mathias Hammer og Thorkil Jakobsen.

  3. For Richard Strauss var der ingen grænser. Med itonesættelsen af sit eget privatliv manifesterede han, at han - og dermed mennesket - er større end alt andet. Og måske var det i samme tråd, at han abonnerede på filosoffen Friedrich Nietzsches berømte konklusion: "Gud er død".

    Værter: Mathias Hammer og Thorkil Jakobsen.

  4. Vi skal til kejsernes Wien, ud på de bonede gulve og svinge omkring i vores stiveste puds. Her møder vi Johann Strauss den yngre, en atypisk komponist, der ikke fandt sin kunstneriske næring i sindets mørke, men i valsens charme, elegance og særlige rytme. Findes der noget eviggyldigt smukt bag Valsekongens forførende 1-2-3?

    Værter: Mathias Hammer og Thorkil Jakobsen.

  5. Messias. Det store oratorium af Händel er så nært forbundet med julen, at det selvfølgelig må være centrum for denne juleudgave af Hammers Komponister. Men er det berømte oratorie skrevet af en ydmyg kirkegænger, som overgav sig til Gud? Eller af en snarrådig operakomponist, der fulgte med de nyeste trends i 1700tallets London? Svaret er: begge dele.

    Værter: Mathias Hammer og Thorkil Jakobsen.

  6. Hos Schubert går skønheden og døden hånd i hånd, både i hans musik og i hans eget tragiske liv. Og få steder opleves det så klart som i hans sangcyklus "Winterreise" - 24 sange om den romantiske vandrer, der martret af ulykkelig kærlighed bevæger sig ud i kulden og frosten.

    Værter: Mathias Hammer og Thorkil Jakobsen.

  7. Nadia Boulanger, et navn der næppe vækker genklang hos alle. Men det er, som om mange af det 20. århundredes musikgenrer fører tilbage til hendes lærergerning i Paris, og selv om hun aldrig for alvor slog igennem som komponist, er hendes aftryk at finde overalt.

    Værter: Mathias Hammer og Thorkil Jakobsen.

  8. Hammers komponister handler i dag om Gustav Mahler og hans forhold til Alma Maria Schindler. Det er en historie om to kunstnere, der forelsker sig, og om en kærlighed som efterlader to ting: Dyb sorg og smuk musik.

    Værter: Mathias Hammer og Thorkil Jakobsen.

Du synes måske også godt om

  1. Serie6 episoder
    Musik

    Cornelius og Hammer - findes der noget bedre end klavermusik?

  2. I seks programmer tager P2vært Mathias Hammer på opdagelse i Carl Nielsens seks symfonier. Udgangspunktet er Mathias' begejstring for musikken. Men også den undren, som han forsøger at finde svar på:

    Hvad er essensen i Carl Nielsens symfonier? Hvad fortæller de om komponisten? Og hvad vil de os i dag?

    I sine bestræbelser på at komme helt ind til kernen af symfonierne, går Mathias på opdagelse i tilblivelseshistorien, læser komponistens breve, lytter til indspilninger og sætter partituret foran sig ved klaveret.

    Stilen er personlig. Det er Mathias eget forsøg på at forstå hvorfor de seks symfonier taler så stærkt til ham.

    Undervejs får han hjælp af eksperterne: dirigent Michael Schønwandt, musikkritiker Jakob Levinsen og komponist Pelle Gudmundsen-Holmgreen. Og han perspektiverer Carl Nielsens musikalske budskab med hjælp fra blandt andre en astrofysiker, en museumschef, en sognepræst og en parterapeut.

  3. Serie118 episoder
    Musik

    Med nørd-passion og humor kaster de sig over nye musikalske temaer

  4. Serie31 episoder
    Musik

    Sange er med os fra vugge til grav. Katrine Muff og Mathias Hammer undersøger hvorfor nogle sange går i hjertet på os, og hvorfor andre går i glemmebogen. Repertoiret spænder vidt - fra Brorson til Rahim - og værterne går ombord i tekster, musik, temaer, sangteknik m.v. Du bliver klogere på måden, hvorpå en sang er sat sammen, og hvorfor vi bliver ved med at elske at synge sange. Lyt med og få nye yndlingssange.

  5. Hvem kender ikke Michala Petri? Eller tror de gør! Men mennesket Michala blev ofte fortrængt i spotlyset som feteret verdensstjerne på alverdens scener. Først nu i en alder af 60, begynder hun at kalde mennesket Michala frem fra mørket. Gennem to måneder har hun i samtaler med musikjournalist Iben Mogensen set tilbage på et liv med et helt særligt udgangspunkt. Et liv med mange barske valg og fravalg, og hvor hun i en sen alder måtte lære sig, hvad andre tog for givet. Alt blev gjort for musikkens skyld.

  6. Serie19 episoder
    Musik

    Hej P2 er programmet hvor du kan dele dine oplevelser, erfaringer og betragtninger ud fra dagens emne. Sammen kortlægger og undersøger vi kulturen stort som småt. Vi giver dit input radiovinger, hvis du skriver til HejP2@dr.dk.

  7. Serie5 episoder
    Musik

    Vi går bag scenetæppet på Det Kongelige Teater og ned til Kapellets slyngelstue. Her emmer det af venskaber, nerver, passion og misundelse - alt det der følger med, når man hver aften skal levere det sublime. Gennem 575 års anekdoter og røverhistorier får vi indblik i hvordan verdens ældste orkester er som arbejdsplads i dag.

    Journalist Thorkil Jacobsen taler med musikerne Henrik Goldschmidt og Nanna Hartmann Rasmussen.

  8. Serie2 episoder
    Musik

    Nyd den sene eftermiddag til lyden af den klassiske musik. Slap af i bilkøen eller slæng dig i sofaen og få musikken serveret af en vært, der vil dig det bedste.

  9. Serie39 episoder
    Musik

    Vært: Carsten Wolf Andersen.

  10. En radiofonisk rejse, der tager afsæt i Den Danske Strygekvartets opførelse af alle Beethovens 16 strygekvartetter ved en koncertcyklus over seks aftener. I dialog med musikforskere og musikere går Kristian Leth tæt på skabelsen af Beethovens ikoniske strygekvartetter, tæt på myterne om kvartetterne og tæt på musikkens tidløse kvaliteter - på en kunst, der stiller skarpt på den menneskelige eksistens i sin reneste form.

  11. Serie22 episoder
    Musik

    Hvor lægfolk mødes og sammenligner deres oplevelse af et album eller et værk,

    som programmets vært har stukket dem i hånden.

    Det kommer der en afslappet og ikke særligt musikfaglig snak ud af i udsendelsens første time.

    I anden time får du albummet eller værket i sin helhed uden så megen snak.

    Vært: Claus Berthelsen.

  12. Serie154 episoder
    Musik

    Hver dag 19.20 gør vi klar til klassisk koncert i P2

  13. Serie10 episoder
    Musik

    Svindel er for det meste noget, vi forbinder med penge og økonomi. Men den klassiske musik gemmer på en række mysterier og svindelnumre, som vært Anders Christiansen forsøger at afsløre. Programmet blander klassisk musik med undersøgende journalistik og true crime, når det fx undersøges, om et musiknummer måske er skrevet af en helt andet end den komponist, der formelt lægger navn til det. Lyt med og vær med i opklaringen.

    Vært: Anders Christiansen.

    Redaktør: Juhl & Brunse.

    Produceret for DR af Juhl & Brunse.

  14. Serie5 episoder
    Musik

    Komponisten Kirstine Lindemann skal skrive et nyt værk til sopranen Louise McClelland Jacobsen, der er Årets P2 Talent. Louise er en arbejdshest, der knokler for perfektion, når hun til daglig præsterer på Operaen i København. Kirstine, en prisbelønnet komponist, har hjemme på Forsøgsstationen i København, hvor hun dyrker kontrasten mellem det menneskelige og det maskinelle og udfordrer en AI-maskine med sine optagelser.

    Hvordan vil det gå, når to så forskellige kunstnere skal mødes i et værk, hvor AI sætter rammen? Og hvordan kommer det til at lyde?

    Tilrettelæggelse: Anne Termansen.

    Speak: Claus Berthelsen.

    Redaktion: Rie Koch.

    Redaktør: Malene Wichmann.

  15. Serie25 episoder
    Musik

    Hver uge mødes Alban Lendorf og Alexander McKenzie for at spille musik for hinanden og glemme verdens og hverdagens kaos, bare i to timer. Studiet er deres boble, hvor kun kunsten og evigheden gælder, og du er inviteret med.

    Produceret for DR af MonoMono.

  16. Serie10 episoder
    Musik

    Det er da ikke Mozart - det er Haydn! I en serie på 6 udsendelser inviterer P2 dig med ind i de største komponisters maskinrum og giver dig staldtips til at genkende bl.a. Vivaldi, Mozart og Chopin fra alle de andre store. Lær at spotte hvem komponisten er, mens du hører deres største musikværker: Mozart, Beethoven, Chopin, Debussy, Stravinskij og Vivaldi.

    Tilrettelæggelse: Svend Rastrup Andersen.

  17. Serie20 episoder
    Musik

    Spørg om Alt er P2's musikbrevkasse. Der er så meget, man kan undre sig over i musikkens verden: Mystiske traditioner, instrumenter og komponister. Send dine spørgsmål til os, så sørger vi for svar og godt selskab. Skriv til mailomalt@dr.dk

  18. Serie14 episoder
    Musik

    Bukseroller og dødsarier - guide til syv vilde operaer fra Operarejsen