Belgiens hovedstad, Bruxelles, blev tirsdag morgen ramt af et angreb i lufthavnen og et angreb i et metro-tog, der befandt sig på stationen Maelbeek midt i byen.
Islamisk Stat tager ansvaret for terror-angrebene, skriver nyhedsbureauet Amaq.
Efter angrebene erklærede Belgiens indenrigsminister tre dages landesorg.
Dansk øjenvidne: Folk står og græder
Den belgiske sundhedsminister siger ifølge belgiske medier, at der er 11 døde ved angrebet i lufthavnen og 81 sårede.
Belgiens borgmester oplyser tirsdag eftermiddag, at der er 20 dræbt og 106 sårede ved angrebet i metroen.
- Folk står og græder, og det er kaotisk. Der kommer sårede op fra stationen med en del brandsår, siger danske Jeppe Juul, der er i Bruxelles.
- Der er nogle, der tydeligvis bløder fra ansigtet og kroppen, og folk er viklet ind i folie, siger han til DR Nyheder.
Europa forstærker sikkerheden
Myndighederne i Belgien opfordrer alle i Bruxelles til at blive, hvor de er. Al offentlig transport i byen er lukket, og alle fly til og fra lufthavnen er enten aflyst eller omdirigeret.
Der er sendt ekstra soldater til Bruxelles, oplyser et belgisk nyhedsbureau.
Også i andre europæiske lande er sikkerheden forstærket. Det franske politi har sendt ekstra betjente ud og lukket grænsen mellem Frankrig og Belgien.
Lufthavne i Paris, Prag, Amsterdam og Bukarest har forhøjet sikkerheden. Det samme gælder i København, hvor politiet har sendt flere patruljer til lufthavnen og ind i byen.
Statsledere udtaler sig om angrebene
Belgiens premierminister, Charles Michel, udtalte sig om angrebene på et pressemøde.
- Det, vi frygtede, er sket. Vores land er ramt af et fejt angreb, sagde han.
Danmarks statsminister, Lars Løkke Rasmussen (Venstre), har også udtrykt sin medfølelse i en pressemeddelelse. Han skriver, at han føler sorg og vrede.
Frankrigs præsident, Sveriges statsminister, Ruslands præsident, USA's præsident og EU’s præsident er nogle af de statsledere, der har udtalt sig om deres sorg over angrebene.
Mindst én person på flugt
To af de tre personer bag angrebet i lufthavnen sprængte sig selv i luften, mens den tredje person torsdag middag stadig er på flugt.
Eksplosionen ved metrostationen blev også forårsaget af en selvmordsbomber, men belgisk politi arbejder torsdag efter en teori om, at der kan have været endnu en gerningsmand i metroen. Det vides ikke, om den person er omkommet, eller om han stadig er på flugt.
Den ene af de døde gerningsmænd fra lufthavnen havde også en finger med i spillet ved angrebene i Paris i november. Hans fingeraftryk og dna er fundet på nogle af de sprængstofbælter, der blev brugt i den franske hovedstad. Europol bekræfter torsdag forbindelsen mellem angrebene i Paris og Bruxelles.