Ny rapport: Bacon er kræft-fremkaldende

Risikoen for tarmkræft stiger med 18 procent for hver 50 gram forarbejdet kød, man spiser om dagen.

Bacon og andre kødtyper, der er røgede eller forarbejdet på andre måder, er kræft-fremkaldende. (Foto: © NILS MEILVANG, Nils Meilvang)

Verdenssundheds-organisationen WHO har lavet en rapport, der viser, at forarbejdet kød er kræft-fremkaldende.

Rapporten viser, at risikoen for tarmkræft stiger med 18 procent for hver 50 gram forarbejdet kød, man spiser om dagen.

Ifølge rapporten er det især forarbejdet kød som bacon, pølser, spegepølse og dåsekød, der giver større risiko for kræft.

Forsker: Det er et samfundsmæssigt problem

Det er første gang, at WHO kalder forarbejdet kød direkte kræft-fremkaldende.

- Taget i betragtning af, hvor mange mennesker der på verdensplan indtager forarbejdet kød, er det et samfundsmæssigt vigtigt problem, siger Dr. Kurt Straif. Han er en af forskerne bag rapporten.

Forskerne siger dog, at den enkeltes risiko for tarmkræft ved at spise forarbejdet kød stadig er lille.