For et år siden kom det frem, at svindlere har franarret Skat mange milliarder kroner.
Svindlerne franarrede Skat pengene ved at sende falske ansøgninger om at få udbytteskat betalt tilbage.
Skat har nu undersøgt alle sagerne om ulovlig udbytteskat. Undersøgelserne viser, at Skat samlet er blevet snydt for 12,3 milliarder kroner.
Minister: Det er sørgeligt
De 12,3 milliarder kroner er 3,2 milliarder kroner mere, end man først troede. Man har dog godt vidst, at beløbet kunne stige.
Skatteminister Karsten Lauritzen (Venstre) er ærgerlig over, at staten er blevet snydt for så mange penge.
- Det er sørgeligt, at den danske statskasse - og dermed alle de lovlydige skatteborgere - er blevet svindlet for så voldsomt et beløb, siger han i en pressemeddelelse.
Bagmandspolitiet har fundet 2,1 milliarder kroner
Bagmandspolitiet har efterforsket sagen om udbytteskat, siden sagen kom frem. Bagmandspolitiet har blandt andet fået hjælp fra politiet i udlandet.
Bagmandspolitiet har fundet 2,1 milliarder kroner, som man tror, stammer fra svindlen med udbytteskat.
Politiet har også sigtet en tidligere medarbejder fra Skat, og politiet mistænker den 45-årige britiske finansmand Sanjay Shah for at stå bag svindlen.
/ritzau/
Sådan blev Skat snydt:
- •
Hvis udenlandske selskaber har aktier i danske virksomheder, skal de ikke altid betale fuld skat af deres aktie-udbytte.
- •
Et aktie-udbytte er det overskud, som virksomheder betaler til deres aktionærer.
- •
Udenlandske virksomheder skal ikke altid betale fuld skat af deres aktie-udbytte, fordi man vil undgå, at virksomhederne betaler skat både i Danmark og deres hjemland.
- •
Udbytte-skat bliver dog trukket automatisk, når en virksomhed indberetter udbyttet. Udenlandske selskaber skal derfor selv søge Skat om at få penge tilbage.
- •
I sagen om udbytte-skat har svindlere søgt om at få penge tilbage i udbytte-skat, selvom de aldrig har haft aktier i en dansk virksomhed.
Nedenfor kan du en grafik, der også forklarer, hvordan svindlerne snød Skat.