For at undgå stort madspild kan storkøkkener nu få besøg af en medarbejder med titlen madspilds-jæger.
Madspilds-jægerne skal både besøge storkøkkener i offentlige institutioner og i private virksomheder.
Her skal de hjælpe til, at mindre mad ender i skraldespanden.
Man kan altid blive bedre
Anette Gravgaard fra AgroTech ved Teknologisk Institut er projektleder. Hun mener, at selv de dygtige køkkener og deres ansatte kan lære lidt mere om madspild.
- Selvom mange kantiner og cateringvirksomheder allerede er godt med, når det handler om at minimere spild, er der altid noget, der kan blive bedre, siger hun.
- Det kan være portionsstørrelser, eller hvordan man udnytter alle grøntsager, siger Anette Gravgaard til DR Syd.
Ecco vil mindske madspild i kantinen
Den danske virksomhed Ecco, der producerer sko, er blandt dem, der gerne vil sørge for mindre madspild.
Henning Petersen er køkkenchef og håber, at et besøg af en madspilds-jæger kan give bedre resultater for både miljø og økonomi.
- Vi har arbejdet med madspild, siden vi i 2004 gik over til økologi, men nu føler vi, at vi har brug for hjælp udefra for at komme videre. Jeg håber, vi kan halvere spildet, siger han.
Det er gratis for virksomheder at få besøg af en madspilds-jæger, da projektet dækkes af Fødevareministeriet.