Unge i udsatte boligområder skal træne mere

Unge i udsatte boligområder skal inspirere hinanden til at træne mere.

GAME er en af de organisationer, der træner unge i udsatte boligområder. Blandt andet i streetbasket, dans og parkour.

Unge i udsatte boligområder skal inspirere hinanden til at træne mere.Unge mænd kører generelt for hurtigt, drikker og ryger for meget og laver for lidt motion. Men unge i udsatte boligområder lever endnu mere usundt end gennemsnittet af de unge.

- Helt generelt handler det om, at de ofte ikke føler, at de passer ind i de traditionelle idrætstilbud, siger Mikkel Selmar, der er programchef i GAME

Klubber er for dyre og krævende

Der er flere ting, der gør det svært for de udsatte unge at være en del af de almindelige sportsklubber.

- Mange af de her unge gider ikke bestemmes over, hvilket passer skidt med kravet om at møde på bestemte tidspunkter til træning, siger Mikkel Selmar.

Han mener, at det kan være for dyrt at være medlem af en klub, og at forældrene ofte skal hjælpe til med at køre til og fra kampe, vaske tøj eller bage kage.

Desuden er der ofte for meget fokus på de bedste i klubben, til at de udsatte unge befinder sig godt i det miljø, siger Mikkel Selmar.

Unge skal inspirere andre unge

GAME er en af de organisationer, der træner de unge i blandt andet streetbasket, fodbold, dans og parkour i de unges boligområder.

GAME uddanner rollemodeller, som de kalder 'playmakers.' En playmaker bor selv i området og skal få andre unge til at deltage i træningen.

Rollemodellerne skal inspirere andre unge til at leve sundt, stoppe med at ryge og generelt tænke både over kost og motion, uden at det bliver for kedeligt.

Unge skal træne med tape for næse og mund

De unge skal mærke på deres krop, at det ikke er rart at have en syg krop. For eksempel ved at træne, mens det føles som om, de har sygdommen KOL.

- Når man løber rundt med tape over næse og mund og kun må trække vejret igennem et sugerør, så svarer det nogenlunde til en KOL-patients lungekapacitet.

- Den ubehagelige oplevelse gør, at de unge beslutter sig for, at sådan vil de ikke ende. Det er mere effektivt end løftede pegefingre og sundhedskampagner, siger Mikkel Selmar.