Undervisningsminister Ellen Trane Nørby (Venstre) har lavet en forsøgs-ordning, hvor kommuner kan bruge op til to skoletimer om ugen på, at elever kan gå til præst.
Grunden til forsøget er, at flere kommuner ikke har kunnet finde tid til, at eleverne skal gå til præst efter skole. Det skyldes, at eleverne går længere tid i skole efter den nye skolereform.
Men selvom kommunerne nu har fået lov til at bruge skoletid på, at eleverne i 7. og 8. klasse kan gå til præst, er flere kommuner uenige om, hvorvidt det er en god idé.
Silkeborg: Det er en tradition
I Silkeborg Kommune synes man, at konfirmationsforberedelse i skoletiden er en god idé, fortæller Søren Kristensen. Han er formand for Silkeborgs Børn- og Ungeudvalg.
- Et flertal i udvalget mener, at konfirmationsforberedelsen har været en tradition igennem flere generationer, og derfor synes vi også, at det skal ses som en del af den skole- og undervisningstid, som vi kender med folkeskolereformen, siger han.
Søren Kristensen understreger dog, at de elever, som ikke vælger at gå til præst, skal tilbydes undervisning i skolen.
Aarhus: Nej til forkyndelse i skoletiden
Peder Udengaard er næstformand i Børne- og Ungeudvalget i Aarhus Kommune. Han har meget svært ved at forestille sig, at man i Aarhus kan få flertal for, at eleverne kan lære om troen på den kristne Gud i skoletiden.
- Hos socialdemokraterne i Aarhus er vi grundlæggende uenige i, at der skal foregå religiøs forkyndelse i folkeskolens regi, siger han.
- Folkeskolen er jo folkets skole. Uagtet hvilken religion eleverne har, så er det folkeskolens opgave at favne bredt, siger Peder Udengaard.