Efter det næste valg til Folketinget, bliver den nye aftale om en reform af folkeskolen gennemført. Det betyder blandt andet, at eleverne får en længere dag i skolen.
Og det kommer også til at betyde, at deres normale klasselærer er væk, skriver Information.
Det er selve funktionen en fast klasselærer, der bliver afskaffet. Fremover skal det være muligt for flere lærere eller pædagoger at deles om den opgave.
Professor vil beholde klasselæreren I aftalen står der, at skolerne "skal have frihed til at fastsætte, hvordan organisationen og ansvaret er placeret for løsningen af opgaven som klasselærer".
Det bekymrer og undrer professor Niels Egelund fra Aarhus Universitet:
- Det er vigtigt, at vi har klasselærerfunktionen, hvor én lærer har ansvaret for at holde sammen på det hele og holde øje med elevernes personlige udvikling og deres relationer til hinanden, siger han til Information.
Han mener med andre ord, at det er en dårlig idé at dele ansvaret mellem flere personer.
Danmark bliver rost for klasselærerne Det ærgrer også Anders Bondo Christensen, der er formand for Danmarks Lærerforening.
- Noget af det, vi bliver rost mest for rundt om i verden, er begrebet om en klasselærer. Det forsøger mange lande at efterligne os, siger han.
Skolerne skal selv bestemme
Men undervisningsminister Christine Antorini (Socialdemokraterne) slår fast, at skolerne selv kan vælge, om der skal være klasselærere på skolen eller ej:
- Der bliver ikke ændret ved, at der skal være en klasselærerfunktion. Men ligesom andre steder, hvor flere kan varetage en fælles opgave, så er der den mulighed også omkring en klasse.
- Derfor siger vi, at det altid skal være skolelederen, der har ansvaret. Det er en mulighed, hvis man synes, at der skal flere lærere om den funktion, siger Christine Antorini til DR Nyheder.
/ritzau/