Flere sygehuse har dårligt psykisk arbejdsmiljø

Mange af landets offentlige sygehuse har et så dårligt psykisk arbejdsmiljø, at Arbejdstilsynet har givet sygehusene en sur smiley.

Der er for få ansatte til at løse de mange opgaver på de offentlige sygehuse, og det giver stress, mener arbejds-forsker. (Foto: © Colourbox, Colourbox)

Mange af landets offentlige sygehuse har et så dårligt psykisk arbejdsmiljø, at Arbejdstilsynet  har givet sygehusene en sur smiley.

Det seneste år har Arbejdstilsynet vurderet det psykiske arbejdsmiljø som for eksempel stress på 27 offentlige sygehuse.

På 21 af sygehusene er det psykiske arbejdsmiljø så dårligt, at Arbejdstilsynet har givet sygehusene en sur smiley, viser en optælling fra Fagbladet FOA.

Hver uge går ansatte grædende hjem

En sur smiley betyder, at Arbejdstilsynet har givet sygehusene et påbud om at ændre noget ved arbejdsmiljøet.

Et af de sygehuse, som har fået en sur smiley, er akut-klinikken på Gentofte Hospital.

Afdelingen har blandt andet fået et påbud om at ændre, at der ikke er tid til at pleje døende patienter, som derfor dør alene.

Afdelingen har også fået påbud om at ændre, at patienter ligger med afføring i flere timer, at medicin bliver givet forkert, og at der hver uge er en ansat, som går grædende hjem fra arbejde.

Ansat: Jeg kan ikke falde i søvn

Arbejdstilsynet giver oftest påbud om at ændre, at personalet på sygehusene er for få til de mange opgaver, de har.

- Arbejdskravene er for høje i forhold til ressourcerne, og så forekommer symptomer som stress, og man begynder at hakke på hinanden, siger arbejds-forsker Hans Hvenegaard.

Og det kender Pia Rasmussen godt. Hun er social- og sundhedsassistent på akutklinikken på Gentofte Hospital:

- Jeg kan nærmest ikke falde i søvn, fordi mine ben arbejder videre. Jeg kan vågne op med et sæt klokken tre om natten og tænke 'jeg har glemt at give en pille', siger hun til fagbladet FOA.