Børn spiller pengespil på internettet

Mange børn har brugt de såkaldte "skins" fra spillet Counter-Strike på pengespil som blackjack og roulette på internettet. Det viser en rundspørge.

Når børn spiller skydespillet Counter-Strike, kan de købe såkaldte ”skins”. Skins er udsmykninger til våben, som de bruger i spillet.

Børnene kan trække deres skins ud af Counter-Strike og flytte dem over til hjemmesider, som intet har med spillet at gøre. Her spiller de med skins i stedet for rigtige penge.

Hundredvis af børn har brugt deres skins på pengespil som blackjack og roulette på internettet. Det viser en rundspørge lavet af Efterforskerne på P1.

Børn fristes til at gamble

Henrik Thrane Brandt er souschef hos Center for Ludomani, der rådgiver børn, som er blevet afhængige af at spille.

Han siger, at børn fristes til at gamble med skins, fordi de håber på at vinde andre skins. Men i stedet risikerer de at tabe masser af penge.

- De sjældne skins har en værdi, og der er prestige i at have dem. Det er ligesom pokemon-kort. Der er prestige i at have nogle bestemte, men de er svære at få, siger Henrik Thrane Brandt.

Skin betting er ikke ulovligt

Hjemmesider med skin betting, som giver børn mulighed for at spille pengespil, er dog ikke ulovlige i Danmark.

Richard Nørgaard er kontorchef i Spillemyndigheden. Han siger, at hjemmesiderne med skin betting typisk er udenlandske og derfor kan Spillemyndigheden ikke gøre noget.

Lovgivning om spil gælder nemlig kun dansksprogede hjemmesider, siger han.

Så mange har prøvet skin betting

  • Counter Strike er et computerspil.

  • Efterforskerne på P1 har lavet en anonym rundspørge blandt Counter-Strike-spillere for at få en fornemmelse af, hvor mange børn, der har prøvet såkaldt skin betting.

  • Der er kommet 438 anonyme besvarelser fra børnene. Børnene er i alderen 9 til 17 år, og de svarer følgende:

  • 97% har prøvet skin betting.

  • 44% oplyser, at de skin better ugentligt eller oftere.

  • 54% oplyser, at de skin better sjældnere end det.

  • 18% oplyser, at de skin better for mere, end de har råd til.

  • 40% siger, at de synes, det er svært at lade være med at skin bette.

  • 22% opfatter sig selv som afhængige af skin betting.Forbehold: Der er usikkerhed forbundet med svarene, da rundspørgen er anonym. For eksempel kan der være flere svar fra samme person eller deres aldersoplysninger kan være forkerte. Sandsynligvis er der flere med erfaring med skin betting, der vælger at deltage i en rundspørge, end personer der ikke har prøvet skin betting.