Fredag den 24. februar markerer, at det er et år siden, at Rusland invaderede Ukraine. Invasionen sidste år var startskuddet til den største krig i Europa siden Anden Verdenskrig.
Ifølge FN er der knapt fem millioner ukrainske flygtninge rundt om i Europa. Danmark har taget modtaget cirka 37.000 af dem.
Hvordan har krigen udviklet sig, og hvad er status her 12 måneder efter? Få et overblik i DR Ligetils nyhedspakke.
Nyhedspakkens indhold afspejler det aktuelle udgivelsestidspunkt. Følg med på dr.dk for seneste nyt om krigen i Ukraine.
Hvad er status nu?
Hvordan er situationen mellem Ukraine og Rusland? Og hvornår og hvordan kan krigen slutte?
Efter ét år med krig i Ukraine er opgørelserne over tabstal stadig vidt forskellige. Det kan du læse mere om i denne artikel.
Der er endnu ikke udsigt til, at krigen stopper. Det forklarer DR’s forsvarskorrespondent, Mads Korsager, sammen med en række eksperter i denne artikel.
Her i dette tema ’Krigen, der forandrer verden’ på dr.dk kan du finde artikler og stories, som alle handler om krigen i Ukraine og dens konsekvenser.
Få seneste nyt om krigen i Ukraine
Du kan altid få seneste nyt om krigen i Ukraine på dr.dk og DRT TV og på denne liveblog.
Et andet sted, du kan få flere detaljer, er i tv-programmet ’Krigens døgn’ DR1, hvor tv-værten Kim Bildsøe Lassen og to førende eksperter zoomer helt ind på krigen. Krigens døgn’ bliver sendt tirsdag og torsdag, og du finder programmerne her.
Torsdag aften markerer DR1, at det den 24. februar er et år siden, at russiske tanks kørte ind i Ukraine. Her ser DR1 i programmet ’Krigens år’ tilbage på et år med krigen, som har forandret Europa og verden. Her kan du få flere detaljer.
Hvordan går det med de ukrainske flygtninge i Danmark?
Det skabte store flygtningestrømme til Europa, da krigen brød ud i februar 2022. I alt er 34.314 ukrainere kommet til Danmark siden.
En af dem er den 40-årige Svitlana, som kom til Danmark sammen med sine to døtre. De har nu en hverdag med arbejde og sprogskole. Det kan du se mere om i denne story.