Sådan laver du Michelin-kokkens risotto

En risotto er et sikkert hit, når Wassim Hallal fra Restaurant Frederikshøj i Aarhus, slapper af med at lave mad til familien. Her får I opskriften på Michelin-kokkens risotto.

Wassim Hallal fra Restaurant Frederikshøj i Aarhus nyder at holde søndagen fri sammen med familien. (Foto: © Claus bech, Scanpix)

Søndag er familiedag for Wassim Hallal, som til hverdag har travlt som kok på Restaurant Frederikshøj i Aarhus. Restauranten var sidste år en af de tre første aarhusianske restauranter, der fik en Michelin-stjerne, og i formiddagens offentliggørelse af årets Michelin-stjerner viste det sig, at restauranten fortsat har stjernen.

Wassims maddag

At drive og udvikle en Michelin-restaurant kræver tid, meget tid, men hver søndag holder Wassim Hallal fuldstændig fri. Han tilbringer dagen sammen med sin kone og parrets to børn. De slapper af, tager på ture og hygger sig. Og så laver Wassim Hallal mad til familien:

- Jeg kan jo aldrig lave mad til hverdag, så søndag står jeg for det meste for maden, fortæller han.

Ikke for meget smag til børnene

- Jeg laver mange forskellige retter og meget forskellig mad derhjemme, og jeg hygger mig med det. Mine børn kan heldigvis lide det meste - bare det ikke smager af for meget, siger han.

En ret, der er en favorit hos alle familiens fire medlemmer er derfor en risotto, fortæller Wassim Hallal, der her videregiver en af sine hverdagsfavoritter: risotto med duer.

Ingredienser til 4 personer

  • 2 duer

  • 2 spsk olivenolie

  • 1 skalotteløg

  • 250 g risottoris

  • ½ l hvidvin

  • 1 l hønsefond

  • Salt og peber

  • Lidt purløg

Fremgangsmåde:

  1. 1

    Skær bryster og lår af duerne og brun duelårene godt af på en pande i olivenolie. Tænd ovnen på 160 grader og steg alle duestykkerne i et ildfast fad i otte minutter. Tag dem ud af ovnen og lad dem hvile i otte minutter.

  2. 2

    Pil og hak skalotteløget fint. Hæld olivenolie i en gryde og svits risene i det. Når risene er klare, tilsættes skalotteløgene og svitser med.

  3. 3

    Tilsæt hvidvinen og lad det koge ind til det halve. Tilsæt derefter hønsefonden, skru ned for blusset og lad det simre, til det hele er mørt.

  4. 4

    Smag til med salt og peber og dernæst med purløg. Læg duerne oven på risottoen og server.