Sådan laver du en god Gateau Marcel

Sidste sæsons vinder af Den Store Bagedyst giver nogle tip, til hvordan du slipper godt fra at servere en semibagt chokolademousse.

(© DR)

Den hemmelige udfordring i finalen af Den Store Bagedyst er den halvt bagte, halvt rå chokoladekage Gateau Marcel.

Det franske navn får kagen til at lyde sværere, end den er, og så har sidste sæsons vinder af Den Store Bagedyst, Annemette Voss, oveni købet nogle gode råd. Så går det jo nok.

Kagen falder sammen, og det er meningen

  • Hvis du bare følger opskriften, er dejen ikke specielt svær. I opskriften fra Den Store Bagedyst bruger de lidt husblas for at gøre den ubagte dej mere præsentabel, men det er ikke et krav.

  • Der er ingen mel i dejen, så du skal ikke blive forskrækket, når kagen hæver lidt i ovnen og så falder sammen. Den bagte dej får en skålagtig form, fordi kanten bliver højere end midten.

  • Kanten kan hjælpe med at holde på den lidt smattede dej, som skal ovenpå, så du bestemmer selv, om du vil skære den høje kant af. Men lad kanten være, hvis du ikke bruger husblas.

Sådan spåner du din chokolade

  • Der skal chokoladespåner på toppen af kagen, og dem laver du ved at holde en kniv vinkelret på din chokoladeblok og trække kniven ind mod dig selv. Det kræver måske lidt øvelse.

  • Du kan gøre det nemmere for dig selv ved at sørge for, at chokoladen har stuetemperatur.

  • Gør i øvrigt dig selv og dine gæster en tjeneste ved at bruge kvalitetschokolade i hele kagen. Det betyder rigtig meget for smagen.

Snirklerne er kronen på værket

  • Den flotteste del af kagen er også den sværeste. Kagen kan sagtens spises uden en krone af chokoladesnirkler, men hvis du vil udfordre dig selv, er det en spændende opgave.

  • Når du tempererer chokoladen, er det vigtigste, at chokoladen er mellem 31 og 33 grader, når du arbejder med den. I dette tilfælde skal du bruge et kornet til at ”tegne” med chokoladen.

  • Et kornet er et kræmmerhus af bagepapir, og det kan være lidt svært at folde. Du kan se, hvordan jeg plejer at gøre det i videoen herunder.

Sådan folder du et kornet

http://youtu.be/Y4xmAV1Feh4?t=1m53s