Lev Nu har bedt kok og underviser i Fars Køkkenskole i Vallensbæk Kommune, Jonas Vigkilde, give nogle tips til opskrifter og bud på, hvordan man kan fordele opgaverne i køkkenet, når der skal smøres madpakke.
Fars halvmåne - ”pandestege quesadilla” - er et af Jonas Vigkildes bud på en ret, der dels kan serveres til middagsmaden - og så gemmer man lige et par stykker til madpakken dagen efter.
Hvilket i det hele taget er en god ting at tænke i lidt oftere, fordi det gør det meget lettere at kreere en nærende madpakke, lyder rådet fra kokken.
Fars halvmåne
Det skal I bruge (4 personer):
- •
2 fuldkorn tortilla wraps
- •
200 g Revet ost 13%
- •
6 skiver Parmaskinke
- •
1 bakke Cherrytomater
- •
2 håndfuld basilikum
- •
2 fed hvidløg
- •
Olivenolie
Sådan gør I:
- •
Start med at varme en ”slip let” pande op uden olie eller fedtstof.
- •
Læg en wrap på, og skru ned på middelvarme.
- •
Fordel skinke, halve cherrytomater, basilikumblade, presset hvidløg og revet ost på den ene halvdel af wrap´en – der skal kunne formes en halvmåne om lidt.
- •
Efter et par minutter, vendes den ”tomme halvdel” over den ”fyldte”
- •
Nu skal wrap´en vendes med en palet. Pas på fyldes ikke falder ud.
- •
Steg videre i ca. 3-4 minutter.
Tips til, hvordan I fordeler arbejdet mellem jer:
FAR: Passer panden og vender quesadillaen. BARNET: Fordeler fyldet. Man kan putte alt muligt i en quesadilla. Prøv med ”den stærke” chorizo og jalapenos eller ”den overraskende” Avokado, koriander og gedeost.
Fars rugbrødstoast
En anden nem opskrift, som passer fint i madpakken, er rugbrødstoast.
I skal bruge (til 1 toast)
2 stykker rugbrød
1 skive ost (max. 17 % fedt – eller en + 30)
1 skive hamburgerryg, skinke eller kyllingepålæg
½-1 spsk. ketchup (kan undlades)
1 tsk. oregano/timian eller lidt mindre (kan undlades)
Tip: Du kan også putte friske tomater, som du har skåret i skiver, i.
Sådan gør I:
- •
Find alle ingredienserne frem.
- •
Smør ketchup ud fra det ene stykke rugbrød og drys med oregano.
- •
Læg en skive skinke eller hamburgerryg på – og til sidst det andet stykke rugbrød.
- •
’Toast’ det i en toastmaskine.
- •
Server med et stykke køkkenrulle omkring eller skær den i kvarte og del med en ven.
OBS: Osten og skinken bliver meget varm – pas på du ikke brænder dig, når du tager den første bid.
Tips til, hvordan I kan fordele arbejdet mellem jer:
Far: Vælger sine ingredienser til toasten og sørger for at tænde toastmaskinen. Barnet: Sørger for at lave fars og sin egen toast klar.
Tips: Hvis i har en toaster i skolen, kan man samle toasten hjemmefra og varme den i skolen.
I videoen herunder får du et par af Jonas Vigkildes gode råd, når I skal trylle i køkkenet.
https://www.youtube.com/watch?v=AituQShTLo8