Prøv noget helt nyt i ungernes madpakker

Klar, parat, skolestart - betyder også, at der hver dag skal findes på nyheder til madpakken. Prøv fx med en Fars halvmåne i madpakken.

I morgen går det løs igen - også med madpakkerne. (© Getty Images)

Lev Nu har bedt kok og underviser i Fars Køkkenskole i Vallensbæk Kommune, Jonas Vigkilde, give nogle tips til opskrifter og bud på, hvordan man kan fordele opgaverne i køkkenet, når der skal smøres madpakke.

Fars halvmåne - ”pandestege quesadilla” - er et af Jonas Vigkildes bud på en ret, der dels kan serveres til middagsmaden - og så gemmer man lige et par stykker til madpakken dagen efter.

Hvilket i det hele taget er en god ting at tænke i lidt oftere, fordi det gør det meget lettere at kreere en nærende madpakke, lyder rådet fra kokken.

Fars halvmåne

Det skal I bruge (4 personer):

  • 2 fuldkorn tortilla wraps

  • 200 g Revet ost 13%

  • 6 skiver Parmaskinke

  • 1 bakke Cherrytomater

  • 2 håndfuld basilikum

  • 2 fed hvidløg

  • Olivenolie

Sådan gør I:

  • Start med at varme en ”slip let” pande op uden olie eller fedtstof.

  • Læg en wrap på, og skru ned på middelvarme.

  • Fordel skinke, halve cherrytomater, basilikumblade, presset hvidløg og revet ost på den ene halvdel af wrap´en – der skal kunne formes en halvmåne om lidt.

  • Efter et par minutter, vendes den ”tomme halvdel” over den ”fyldte”

  • Nu skal wrap´en vendes med en palet. Pas på fyldes ikke falder ud.

  • Steg videre i ca. 3-4 minutter.

Tips til, hvordan I fordeler arbejdet mellem jer:

FAR: Passer panden og vender quesadillaen. BARNET: Fordeler fyldet. Man kan putte alt muligt i en quesadilla. Prøv med ”den stærke” chorizo og jalapenos eller ”den overraskende” Avokado, koriander og gedeost.

Fars rugbrødstoast

En anden nem opskrift, som passer fint i madpakken, er rugbrødstoast.

I skal bruge (til 1 toast)

2 stykker rugbrød

1 skive ost (max. 17 % fedt – eller en + 30)

1 skive hamburgerryg, skinke eller kyllingepålæg

½-1 spsk. ketchup (kan undlades)

1 tsk. oregano/timian eller lidt mindre (kan undlades)

Tip: Du kan også putte friske tomater, som du har skåret i skiver, i.

Sådan gør I:

  • Find alle ingredienserne frem.

  • Smør ketchup ud fra det ene stykke rugbrød og drys med oregano.

  • Læg en skive skinke eller hamburgerryg på – og til sidst det andet stykke rugbrød.

  • ’Toast’ det i en toastmaskine.

  • Server med et stykke køkkenrulle omkring eller skær den i kvarte og del med en ven.

OBS: Osten og skinken bliver meget varm – pas på du ikke brænder dig, når du tager den første bid.

Tips til, hvordan I kan fordele arbejdet mellem jer:

Far: Vælger sine ingredienser til toasten og sørger for at tænde toastmaskinen. Barnet: Sørger for at lave fars og sin egen toast klar.

Tips: Hvis i har en toaster i skolen, kan man samle toasten hjemmefra og varme den i skolen.

I videoen herunder får du et par af Jonas Vigkildes gode råd, når I skal trylle i køkkenet.

https://www.youtube.com/watch?v=AituQShTLo8