Omkring 8000 cyklister indtager landevejene i Nordsjælland, når Danmarks ældste motionscykelløb bliver skudt i gang i dag.
Og hvis det gibber lidt i dig for selv at prøve at deltage i sådan et cykelløb, så kræver det faktisk mindre end mange tror.
I cykelbutikkerne koster racercykler ofte 20.000, 40.000 eller helt op til 70.000 kroner, og det kan afskrække nogle motionister fra at indtage landevejene på to hjul.
Men man kan sagtens finde en god begyndercykel for langt færre penge. Det fortæller Bent Skov, der er udviklingskonsulent i Danmarks Cykle Union.
- For 8-10.000 kroner kan man finde en god ny begyndercykel, som vil være fin den første tid. Og hvis man så bliver bidt af sporten, så kan man altid opgradere den, siger Bent Skov.
Syv gode råd til at komme i gang med landevejscykling:
- •
Det vigtigste på en begyndercykel er rammen og hjulene. Hvis det er i orden, så kan man altid opgradere gear, styr og andre ting senere.
- •
Hvis du køber for billig en cykel, så bliver cykeloplevelsen ikke så stor, og cyklen holder kortere tid, før den går i stykker.
- •
Hvis du køber en dyr cykel i forhold til dit niveau, så kræver cyklen meget vedligeholdelse, hvilket mange nybegyndere typisk ikke får gjort. Og så går cyklen også hurtigt i stykker.
- •
Hvis du kender nogen, der ved noget om racercykler, så kan man købe rigtig mange fine cykler brugt til en lav pris.
- •
Det er altid en god idé at melde sig ind i en cykelklub. Her kan man ofte leje eller låne en cykel i nogle uger, indtil man finder ud af, hvilken cykel man vil købe.
- •
I en klub kan man også få gode råd til udstyr og begyndertræning af en træner og andre medlemmer.
- •
Find nogle at cykle med blandt dine venner eller i en klub. Det er sjovere og mere motiverende at cykle med andre, og det er surt at bruge 10.000 kroner på en cykel, som aldrig bliver brugt.