Benhård konkurrence til Danmark: Se højdepunkterne fra Eurovision-semifinalen

Det var en kamp mellem storfavoritterne, da det andet af tre Eurovision-shows løb af stablen. Se alle de bedste numre her.

Svenske John Lundvik fik næsten taget til at lette på Expo-arenaen i Tel Aviv, da han gik på scenen i anden semifinale torsdag aften. (Foto: © AMIR COHEN, Scanpix)

Storfavorit på storfavorit på storfavorit.

Så koncist kan startfeltet i den anden og sidste Eurovision-semifinale beskrives. Her kæmpede Danmarks Leonora om én af de ti eftertragtede finalepladser mod favoritter fra blandt andet Sverige, Rusland og Holland.

Du kan se nogle af højdepunkterne fra semifinalen i videoerne nederst - samt alle aftenens deltagere i billederne herunder.

  • - Good evening, Europe! Årets værter. Fra venstre: Assi Azar, Bar Refaeli, Lucy Ayoub og Erez Tal. (Foto: © Ronen Zvulun, Scanpix)
  • Første deltager på scenen i anden semifinale var Armeniens Srbuk med den powerfulde 'Walking Out'. (Foto: © Ronen Zvulun, Scanpix)
  • Engang var Irland en stormagt indenfor Grand Prix'et. Landet har dog ikke vundet Eurovision siden 1996. Det forsøgte Sarah McTernan at ændre på med '22'. (Foto: © Ronen Zvulun, Scanpix)
  • Moldova satsede på den danskskrevne 'Stay', der blev fremført af Anna Odobescu. (Foto: © Ronen Zvulun, Scanpix)
  • Land nummer fire på scenen torsdag aften var Schweiz' Luca Hänni med den tempofyldte 'She Got Me'. (Foto: © Ronen Zvulun, Scanpix)
  • Letland satsede på gruppen Carousel og 'That Night'. (Foto: © Ronen Zvulun, Scanpix)
  • Rumænien satte sin lid til Ester Peony og 'On a Sunday'. (Foto: © Ronen Zvulun, Scanpix)
  • Kom så Danmark! Danske Leonora gik på scenen med sang nummer syv, 'Love Is Forever'. (Foto: © SplashNews.com, www.SplashNews.com 2019)
  • Én af de absolutte storfavoritter er - nok engang - vores naboer i Sverige. John Lundvik gik på scenen med den medrivende popsoul-basker 'Too Late for Love'. (Foto: © Ronen Zvulun, Scanpix)
  • Herefter blev der skruet ned for tempoet. Østrig satsede på sangerinden Pænda og 'Limits'. (Foto: © Ronen Zvulun, Scanpix)
  • Kroatien satsede på en powerballade tilført englevinger. Det var sangeren Roko, der fremførte 'The Dream'. (Foto: © Ronen Zvulun, Scanpix)
  • Michela gav alt, hvad hun havde i sig af dansetrin, da hun gik på scenen for Malta med 'Chameleon'. (Foto: © Ronen Zvulun, Scanpix)
  • Litauen satte sin lid til Jurij Veklenko og 'Run with the Lions'. (Foto: © Ronen Zvulun, Scanpix)
  • Én anden af årets storfavoritter er Rusland. Her gik Sergey Lazarev på scenen med den storladne 'Screm'. Han blev i øvrigt nummer tre for det store land, da han deltog i Eurovision 2016. (Foto: © Ronen Zvulun, Scanpix)
  • Jonida Maliqi forsøgte at sende Albanien videre til lørdagens finale med 'Ktheju tokës'. (Foto: © Ronen Zvulun, Scanpix)
  • Norge satsede på samisk jodlen og dansabel pop med Keiinos 'Spirit in the Sky'. (Foto: © Ronen Zvulun, Scanpix)
  • Endnu en storfavorit indtog scenen: Her er det Hollands Duncan Laurence med 'Arcade'. Bookmakerne tror i øjeblikket på hollandsk sejr i lørdagens finale. (Foto: © Ronen Zvulun, Scanpix)
  • Det var op til Tamara Todevska at forsøge at synge Nordmakedonien videre til finalen med 'Proud'. (Foto: © Ronen Zvulun, Scanpix)
  • Rosinen i pølseenden i semifinalen var Aserbajdsjan. De blev repræsenteret af Chingiz og 'Truth'. (Foto: © Ronen Zvulun, Scanpix)
1 / 19

Showet startede med, at de fire værter endelig kunne bekræfte måneders spekulation om, hvorvidt verdensstjernen Madonna kommer og optræder i lørdagens finale. Det gør hun altså, bekræftede værterne fra scenen.

I lørdagens finale vil der deltage i alt 26 lande. Ti lande fra hver af de to semifinaler samt seks forhåndskvalificerede lande - herunder årets værtsland, Israel.

Moldova: Anna Odobescu, 'Stay'

Danmark dystede - næsten - mod sig selv, da Moldova gik på scenen torsdag. For Anna Odobescus 'Stay' er nemlig skrevet af de danske sangskriverbrødre Jeppe og Thomas Reil. I 2007 og 2013 deltog de som sangskrivere i Dansk Melodi Grand Prix med henholdvis 'Listen to Love' og 'Jeg har hele tiden vidst det'.

Schweiz: Luca Hänni, 'She Got Me'

24-årige Luca Hänni er både singer-songwriter og model. Han gjorde sig desuden bemærket, da han vandt niende sæson af 'Deutschland sucht den Superstar' i 2012. Nu gælder det Eurovision, hvor han er én af favoritterne med 'She Got Me'.

Danmark: Leonora, 'Love Is Forever'

Hele Danmarks Leonora går på scenen med 'Love Is Forever', der blandt andet er skrevet af Eurovision-legenden Lise Cabble. Hun har indtil videre haft tre sange med i Eurovision, der har inkasseret to femtepladser og en Eurovision-sejr - hun var nemlig med til at skrive 'Only Teardrops' i 2013.

Sverige: John Lundvik, 'Too Late for Love'

Sverige er igen i år blandt de absolutte storfavoritter til at snuppe Eurovision-sejren. Hvis det lykkes sangeren John Lundvik at fuldføre den bedrift med popsoul-baskeren 'Too Late For Love', vil vores blågule naboer have hele syv Eurovision-sejre under bæltet.

Malta: Michela, 'Chameleon'

Når Michela skal forsøge at synge 'Chameleon' videre til finalen, vil hun danske Troels Lund hjælpe hende på vej. Han er nemlig 'Multi Camera Director' på Malta Eurovision-bidrag. Det er han i øvrigt også på Østrigs bidrag.

Rusland: Sergey Lazarev, 'Scream'

Sergey Lazarev var lige ved at vinde hele Eurovision, da han var med i 2016. Her endte Rusland på en flot tredjeplads. Nu er han tilbage for at hive sejren i land. Det vil han forsøge at gøre med den storladne ballade 'Scream'. Og den er da også én af bookmakernes favoritter til at løbe med sejren.

Norge: Keiino, 'Spirit in the Sky'

Vores norske naboer byder både på nordlys, dansabel popmusik og samisk jodlen med 'Spirit in the Sky'. Det er gruppen Keiino, der sikrede en norsk finaleplads. Norge har vundet Eurovision i alt tre gange.

Holland: Duncan Laurence, 'Arcade'

25-årige Duncan Laurence fra Spijkenisse i Holland er årets absolutte storfavorit til at hive Eurovision-sejren i land med 'Arcade'. Hollænderne har dog haft lidt knas ved de indledende prøver, men torsdag aften lykkedes det den unge sange at bevise, at Holland er favoritrollen værdig.

Nordmakedonien: Tamara Todevska, 'Proud'

Normalt får vi præsenteret det lille Balkan-land som 'Former Yoguslav Republic of Macedonia'. Siden sidste Eurovision har landet dog skiftet navn til det noget mere mundrette Nordmakedonien, og nu er det lykkedes Tama Todevska at landet videre til finalen med sangen 'Proud'.

Shalva Band, 'A Million Dreams'

Gruppen Shalva Band var spået store chancer for at løbe med sejren i dette års israelske Melodi Grand Prix. Men de endte med at trække sig frivilligt fra konkurrencen, da de fandt ud af, at prøverne til Eurovision-finalen ligger under sabbatten. Og det gik ikke, da flere i gruppen er troende.

Nu stod de i så stedet stå for pauseunderholdningen i anden semifinale og modtog kæmpe applaus fra publikum.