Omkring 11.000 mennesker mistede livet under det seneste ebolaudbrud i Vestafrika, der begyndte i marts 2014.
Det hårdest ramte land var Liberia, hvor omkring 4.800 mennesker ifølge det amerikanske Center for Sygdomsforebyggelse (CDC) døde.
I landets hovedstad Monrovia døde folk i gaderne, men på trods af det umiddelbare bevis på sygdommens hærgen troede mange af indbyggerne slet ikke på, at ebola fandtes.
Én af dem er Mary, som i mere end 20 år har boet i hovedstadens slumby Westpoint, som nok var det sted i Liberia, der var hårdest ramt.
- Min søster arbejder på hospitalet, og hun siger, at ebola findes, siger Mary til P1 Morgen.
- Men jeg tror ikke, at det var det, folk døde af her, siger hun.
Klor dræbte folk
Mary har i stedet sin egen teori om, hvad der dræbte de mange mennesker.
Når folk døde dengang, rykkede der nemlig et desinficeringshold ud, som gjorde alt det, som den afdøde har været i kontakt med, rent. Med klor.
Det er Marys teori – at folk ikke døde af ebola, men af klor.
Mary er ikke den eneste, der tvivler på den officielle forklaring. Mange års borgerkrig har nemlig gjort, at Mary og mange som hende ikke stoler på nogen som helst. Og slet ikke myndighederne.
Fornægtelsen af ebolas dødelighed gav mange problemer i landet, forklarer hygiejnemedarbejder ved det store ebolabehandlingscenter i Monrovia Benedict Reeves.
- Vi ville ikke have haft så mange ebola-tilfælde, hvis folk bare havde troet på, at ebola findes, og at det smitter ved berøringer, forklarer han i P1 Morgen.
Penge fra Danmarks Indsamling
Det er uklart, hvor mange der ikke tror på ebola. Selv gætter Benedict Reeves på et sted mellem 30 og 35 procent af befolkningen.
Det eneste gode er, at der er langt færre, end da ebola-udbruddet begyndte i 2014. Og med den viden, der nu er blevet samlet, vil langt færre dø, hvis der igen skulle komme et større ebola-udbrud i Liberia, vurderer Benedict Reeves.
Liberia har gennem mange år været et hårdt plaget land – både med ebola-udbruddet, men også på grund af borgerkrigene i 1990'erne og 00'erne.
Derfor skal en del af pengene fra Danmarks Indsamling på lørdag gå til projekter i Liberia.