En seer klagede til DR over flere afsnit af serien ’Grænsepolitiet’ og mente blandt andet, at udsendelsen gav en skæv fremstilling af udlændinge.
Klager fik ikke medhold og ankede svaret til lytternes og seernes redaktør Jesper Termansen.
Han giver ikke klageren medhold.
Jesper Termansen skriver, at programmerne netop handler om det daglige politiarbejde med grænseoverskridende kriminalitet i grænseområdet mellem Danmark og Tyskland, og: 'Det er derfor relevant, at programmerne i reportagestil skildrer og beskæftiger sig med kriminalitet begået af udlændinge'.
Grænseoverskridende kriminalitet
- Som det påpeges i svaret fra DR, beskæftiger programmerne sig også med etniske danskeres møde med politiet. Men selv om serien ikke beskæftigede sig med etniske danskeres kriminalitet, ville det stadig ikke være en overtrædelse af DR’s etiske retningslinjer, da fokus for programmet netop er grænseoverskridende kriminalitet', skriver lytternes og seernes redaktør.
Klageren kritiserer, at politiet i programmet på et tidspunkt siger, at det i særlig grad er rumænske, polske, bulgarske og lettiske biler, der skal kontrolleres ved en konkret stor politiaktion. Jesper Termansen afviser klagers kritik.
- DR viderebringer her vicepolitiinspektørens udsagn, så det er ikke DR, der fremsætter dette udsagn, men i øvrigt fremgår det af episoden, at politiet netop har erfaringer for, at det er biler fra disse lande, der er interessante i forhold til kriminalitet', skriver lytternes og seernes redaktør.
DR skildrer virkeligheden
Jesper Termansen lægger vægt på, at programserien i reportageform skildrer politiets arbejde ved den danske grænse.
- Der er dokumentation for de valgte eksempler, og emnet for programmerne er at afdække, hvorledes politiet konkret arbejder med grænseoverskridende kriminalitet', skriver lytternes og seernes redaktør og påpeger, at 'DR skal skildre virkeligheden, også når denne kan være overraskende eller bekræftende for lyttere og seere'.
Du kan læse mere her.