DR havde ret til at interviewe dansk-israelsk studerende om utryghed på Københavns Universitet

En læser får ikke medhold i sin klage over en artikel med et interview med en dansk-israelsk studerende om to sten med ordene #Hamas, #Houthierne og #Københavns Universitet.

Jesper Termansen er lytternes og seernes redaktør i DR. (© DR)

I en artikel på dr.dk den 17. maj 2024 kunne man læse et interview med en dansk-israelsk studerende, der følte sig utryg på grund af fundet af to sten med ordene ”#Hamas #Houthierne #Københavns Universitet” foran Københavns Universitet.

En læser klagede over, at DR med artiklen viderebragte udtalelser fra én person med et ensidigt politisk budskab. Desuden klagede læseren over, at anbringelsen af stenene rejste nogle spørgsmål, som DR ikke havde taget med i artiklen.

Jesper Termansen, der er lytternes og seernes redaktør i DR, giver ikke klageren medhold:

- Klager hævder, at den interviewede har en dagsorden, hvilket klageren ikke har dokumenteret”, skriver Jesper Termansen blandt andet, og skriver videre, at:

- DR har oplyst, at han er dansk-israelsk ph.d.-studerende, hvilket var relevante oplysninger for at deklarere kilden i den sammenhæng, han blev interviewet”.

Lytternes og seernes redaktør konkluderer, at det var DR’s redaktionelle ret at interviewe den pågældende, og der intet sted i artiklen bliver hævdet, at det er de demonstrerende studerende foran universitetet, der har anbragt de to sten.

- De demonstrerende studerende har ikke noget krav på at få forelagt udtalelserne, da der ikke rejses påstand om, at de har noget med sagen at gøre”, skriver Jesper Termansen og afviser klagers kritik af, at DR ikke havde undersøgt, hvorledes stenene er blevet anbragt og af hvem.

Du kan læse hele sagen her.

Læs om sagen her