DR2 Undersøger: Hvem holder øje med Huawei? den 23. april 2015 behandlede kritik af den kinesiske telegigants arbejde i Danmark. Sagen fik samtidig stor omtale i den aktuelle nyhedsdækning. Efterfølgende klagede pressechef Ib Konrad Jensen på vegne af TDC over udsendelsen og DR’s nyhedsdækning. TDC kritiserede DR for at bringe fejlagtige oplysninger om, hvilke personfølsomme oplysninger Huawei-ansatte har adgang til hos 750.000 TDC-kunder. Ydermere udtrykte klager kritik af DR’s manglende forelæggelse af kritikken for TDC inden historien blev bragt af DR Nyheder og DR2 Undersøger.
Redaktionernes svar indeholdt alene en erkendelse af en fejl i nyhedsdækningen. Man tilbød en rettelse heraf på de relevante nyhedshistorier på dr.dk. Denne web-rettelse afviste TDC’s pressechef at acceptere, fordi den ikke stod mål med skadevirkningen efter den massive omtale. Han ankede derfor sagen.
I sin indstilling konkluderer lytter- og seerredaktøren, at der har været problemer med forelæggelsen af kritiske oplysninger for TDC og at en stribe indslag har været baseret på en forkert og vildledende præmis. Derfor bør DR lave en korrektion andre steder end på dr.dk.
Det indstilles derfor at den tilbudte rettelse bringes på dr.dk som historie på forsiden og på ”Fejl og fakta” samt med links hertil fra relevante nyhedsartikler på dr.dk. Herudover bør en kortere version med dette indhold læses op i P1 Morgen og på DR2:
”DR oplyste den 23. april i en række indslag, at ansatte i det kinesiske firma Huawei har adgang til indholdet af TDC-kunders kommunikation. Det var en fejl. De Huawei-ansatte har alene adgang til at se, hvem der ringer og sms’er til hvem og hvor telekunderne opholder sig imens. Direkte aflytning kan kun foregå fra et særligt sikret rum, hvor Huaweis ansatte ifølge TDC ikke har adgang. DR beklager fejlen."
Den tilsvarende tekst skal omtales i forbindelse med en eventuel genudsendelse af DR2 Undersøger: Hvem holder øje med Huawei?
Hele afgørelsen kan læses her.