Program 7: Juletræskransekage

Invitér børnene med i køkkenet og se, om I kan gøre det bedre end mørkebagerne.

Ingredienser

Kransekage

  • 3 dl flormelis

  • 1 dl pistaciemel

  • 500 g marcipan

  • 1,5 æggehvide

  • 1,5 tsk. grøn pulverfarve

Pynt

  • 1 æggehvide

  • 150 g flormelis

  • Rød pulverfarve

  • Ekstra marcipan til en stjerne

  • Guldstøv

  • Evt. metaltråd

Bland 3 dl flormelis, 1 dl pistaciemel og 500 g marcipan sammen i en skål.

Bland 1,5 æggehvide (ca. 4 spsk.) og 1,5 tsk. grøn pulverfarve sammen med resten af kransekagemassen, til den føles ensartet.

Del dejen i to lige store dele og rul dem ud til to lange kransekagestænger.

Tryk nu let med håndfladen på begge sider af kransekagestængerne, så de bliver trekantede i stedet for runde.

Skær kransekagestængerne ud, så det bliver til 9 separate stænger og en top. Husk at stængerne skal variere i størrelse, så de bliver mindre og mindre. Den længste stang skal være 24 cm.

Form hver kransekagestang til en ring og læg dem på en bageplade med bagepapir.

Kom et stykke bagepapir oven på jeres ringe og tryk dem let flade med en ny bageplade. Kom herefter bagepladen med kransekagerne i ovnen og bag dem ved 200 grader i 12-15 minutter.

Pynteproces:

Lav en rød glasur af 1 æggehvide, 150 g flormelis samt rød pulverfarve (kan også laves med vand i stedet for æggehvide).

Put glasuren i en sprøjtepose og sprøjt den på kransekagerne, så det ligner guirlander.

Sæt ringene sammen til et tårn og kom julekugler på.

Form en stjerne ud af marcipan. Pensel den med guldstøv og sæt den fast på toppen. Dette kan evt. gøres med et lille stykke metaltråd.