Bund:
- •
250 g vaniljekranse
- •
100 g smeltet smør
Ostecreme:
- •
6 dl flødeost
- •
2,5 dl risengrød
- •
1,5 dl flormelis
- •
1 tsk. vaniljepasta (kan erstattes med 2. tsk. vaniljesukker)
- •
1 spsk. revet citronskal
- •
2 dl fløde
Pynt:
- •
Frysetørret kirsebær (1 håndfuld) – rives let henover kagen i en sigte
- •
5-10 friske kirsebær (kan udelades eller erstattes med syltede kirsebær)
- •
Guldkrymmel
- •
Mandelflager
Knus 250 g vaniljekranse og bland dem sammen med 100 g smeltet smør.
Hæld massen i en kagering eller springform (ca. 20 cm i diameter) og form bunden. Kageringen kan evt. beklædes med kageplast.
Rør 2,5 dl risengrød og 6 dl flødeost sammen i en skål.
Tilsæt 1,5 dl flormelis, 1 tsk. vaniljepasta og 1 spsk. citronskal i ostecremen og rør det sammen.
Pisk 2 dl piskefløde i en ny skål. Den skal være fast.
Rør forsigtigt den piskede flødeskum sammen med ostecremen.
Fyld en sprøjtepose med ostecremen og fordel den udover bunden i kageringen, så den får en glat overfalde. Gem noget af ostecremen til senere, når kagen skal dekoreres.
Sæt kagen på køl i minimum 30 minutter.
Pynt nu kagen med resten af ostecremen, frysetørret og friske kirsebær samt guldkugler og mandelflager.