Program 6: Risalamande-cheesecake

Invitér børnene med i køkkenet og se, om I kan gøre det bedre end mørkebagerne.

risalamande-cheesecake af Liv Martine fra Det sorte kageshow

Bund:

  • 250 g vaniljekranse

  • 100 g smeltet smør

Ostecreme:

  • 6 dl flødeost

  • 2,5 dl risengrød

  • 1,5 dl flormelis

  • 1 tsk. vaniljepasta (kan erstattes med 2. tsk. vaniljesukker)

  • 1 spsk. revet citronskal

  • 2 dl fløde

Pynt:

  • Frysetørret kirsebær (1 håndfuld) – rives let henover kagen i en sigte

  • 5-10 friske kirsebær (kan udelades eller erstattes med syltede kirsebær)

  • Guldkrymmel

  • Mandelflager

Knus 250 g vaniljekranse og bland dem sammen med 100 g smeltet smør.

Hæld massen i en kagering eller springform (ca. 20 cm i diameter) og form bunden. Kageringen kan evt. beklædes med kageplast.

Rør 2,5 dl risengrød og 6 dl flødeost sammen i en skål.

Tilsæt 1,5 dl flormelis, 1 tsk. vaniljepasta og 1 spsk. citronskal i ostecremen og rør det sammen.

Pisk 2 dl piskefløde i en ny skål. Den skal være fast.

Rør forsigtigt den piskede flødeskum sammen med ostecremen.

Fyld en sprøjtepose med ostecremen og fordel den udover bunden i kageringen, så den får en glat overfalde. Gem noget af ostecremen til senere, når kagen skal dekoreres.

Sæt kagen på køl i minimum 30 minutter.

Pynt nu kagen med resten af ostecremen, frysetørret og friske kirsebær samt guldkugler og mandelflager.