Ingredienser
Peberkagedej:
- •
5 dl hvedemel
- •
150 g smør
- •
1 ¼ dl flormelis
- •
1 æg
- •
1 spsk. mørk sirup
- •
1 tsk. kanel, stødt
- •
1 tsk. kardemomme, stødt
- •
2 tsk. vaniljesukker
- •
½ tsk. hvid peber
Royal icing:
- •
Æggehvider fra 3 æg
- •
600 g flormelis
Peberkager
Smuldr 150 g smør og 5 dl hvedemel i en stor skål.
Tilsæt 1 tsk kardemomme, 1 t sk. kanel, 2 tsk. vaniljesukker, ½ tsk hvidt peber og 1 ¼ dl flormelis.
Find 1 æg og 1 spsk. mørk sirup. Kom det i dejen og ælt blandingen godt igennem.
Find en kagerulle og rul dejen ud på et stykke bagepapir, til den er ca. 0,5 cm tyk.
Skær nu peberkagedejen ud til figurer. Det kan være som en julemand og julekone. Man kan også bruge udstikkere og lave flere små figurer.
Bag kagen ved 180 grader i 6-7 minutter (evt. lidt længere afhængigt af, hvor store kagerne er).
Pyntning
Bland æggehvider og flormelis. Tilsæt evt. lidt vand, hvis konsistensen virker for tyk.
Del nu din royal icing op i flere mindre skåle og tilsæt de farver, du ønsker.
Put royal icing-glasuren i sprøjteposer og pynt peberkagerne.