Ingredienser
Kanelkage:
- •
85 g smør
- •
3 dl sukker
- •
3,5 dl kærnemælk
- •
3,5 dl hvedemel
- •
1,5 tsk. natron
- •
2 tsk. kanel
- •
1 tsk. vaniljesukker
Overtræksmarcipan:
- •
300 g marcipan
- •
150 g flormelis
- •
45 g glukosesirup
- •
Rød pulverfarve
- •
Grøn pulverfarve
Glasur:
- •
1 æggehvide
- •
150 g flormelis
Kanelkage
Rør 85 g smeltet smør sammen med 3 dl sukker i en skål. Hæld derefter 3,5 dl kærnemælk i lidt ad gangen.
Bland 3,5 dl. hvedemel, 2 tsk. kanel, 1,5 tsk. natron og 1 tsk. vaniljesukker sammen i en ny skål. Sigt blandingen sammen med resten af dejen lidt ad gangen under omrøring.
Kom dejen i en bradepande (ca. 27 X 22 cm), der er beklædt med bagepapir.
Bages ved 200 grader varmluft i 20 minutter og lad kagen køle let af efterfølgende.
Skær kagen ud som en julesok – eller lige den form, du vil!
Pyntning
Ælt marcipan, flormelis og glukosesirup til overtræksmarcipanen godt sammen. Det kan gøres i hånden eller på røremaskine.
Tag 2/3 af overtræksmarcipanen og farv med rød pulverfarve indtil du synes, farven er tilpas.
Farv den sidste 1/3 af overtræksmarcipanen med grøn pulverfarve, indtil du synes, farven er tilpas.
Bland flormelis og æggehvide sammen, indtil du har en tyk glasur. Put dejen i en sprøjtepose med en tynd tylle og pynt kagen, som du ønsker.