Program 4: Kanelkagejulesok

Invitér børnene med i køkkenet og se, om I kan gøre det bedre end mørkebagerne. I 'Det Sorte Kageshow' er kanelkagen formet som en julesok, men I kan give den lige præcis den form, I har lyst til.

kanelkage fra det sorte kageshow lavet af Liv Martine

Ingredienser

Kanelkage:

  • 85 g smør

  • 3 dl sukker

  • 3,5 dl kærnemælk

  • 3,5 dl hvedemel

  • 1,5 tsk. natron

  • 2 tsk. kanel

  • 1 tsk. vaniljesukker

Overtræksmarcipan:

  • 300 g marcipan

  • 150 g flormelis

  • 45 g glukosesirup

  • Rød pulverfarve

  • Grøn pulverfarve

Glasur:

  • 1 æggehvide

  • 150 g flormelis

Kanelkage

Rør 85 g smeltet smør sammen med 3 dl sukker i en skål. Hæld derefter 3,5 dl kærnemælk i lidt ad gangen.

Bland 3,5 dl. hvedemel, 2 tsk. kanel, 1,5 tsk. natron og 1 tsk. vaniljesukker sammen i en ny skål. Sigt blandingen sammen med resten af dejen lidt ad gangen under omrøring.

Kom dejen i en bradepande (ca. 27 X 22 cm), der er beklædt med bagepapir.

Bages ved 200 grader varmluft i 20 minutter og lad kagen køle let af efterfølgende.

Skær kagen ud som en julesok – eller lige den form, du vil!

Pyntning

Ælt marcipan, flormelis og glukosesirup til overtræksmarcipanen godt sammen. Det kan gøres i hånden eller på røremaskine.

Tag 2/3 af overtræksmarcipanen og farv med rød pulverfarve indtil du synes, farven er tilpas.

Farv den sidste 1/3 af overtræksmarcipanen med grøn pulverfarve, indtil du synes, farven er tilpas.

Bland flormelis og æggehvide sammen, indtil du har en tyk glasur. Put dejen i en sprøjtepose med en tynd tylle og pynt kagen, som du ønsker.