Ingredienser
6 stk.
- •
1 ½ dl mælk
- •
75 g smeltet smør
- •
25 g gær (½ pakke)
- •
5 dl hvedemel (4 ½ dl til dejen, ½ dl til bordet)
- •
1 spsk. sukker
- •
¼ tsk. safran
- •
½ tsk. salt
- •
1 æg (til dejen)
- •
1 æg (til pensling)
- •
12 korender eller rosiner (2 pr. bolle)
Tip! Hvis I ikke har korender, kan rosiner bruges som alternativ pynt.
Lun 1 ½ dl mælk og bland det i en skål med 75 g smeltet smør. Smuldr 25 g gær (½ pakke) i blandingen, og rør rundt, indtil det gæren er opløst.
Mål 5 dl hvedemel op, og tilsæt 4 ½ dl til dejen. Gem ½ dl til senere.
Knus 1 spsk. sukker og ¼ tsk safran i en morter, til safrantrådene er helt knuste.
Kom safranmassen ovenpå i melet sammen med ½ tsk salt og 1 æg og ælt det sammen.
Dæk skålen med et låg og stil dejen til hævning et lunt sted i 30 minutter.
Tag dejen ud på et bord meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet (½ dl).
Del dejen i 6 ensartede stykker og form dem som et S på en bageplade.
Stil dejen til efterhævning i ca. 15 minutter.
Pensl bollerne med æg og pynt med to korender eller to rosiner på hver boller.
Luciabollerne bages ved 225 grader i 12 minutter.