Det bliver ikke umuligt for små og mellemstore virksomheder at byde ind på byggeopgaver i forbindelse med det nye sygehusbyggeri. Det fastslår Region Syddanmark, som netop har arbejdet på at få de mindre virksomheder på banen.
Claus Larsen, der er direktør i Hans Jørgensen og Søn og tømrerfirmaet Guldfeldt, sagde ellers i P4 Fyn i morges (mandag), at det er umuligt for små fynske virksomheder at få lov til at bygge med på f. eks. supersygehuset og letbanen - hvis ikke bygherren er med på ideen.
- Men det er jo lige præcis det, vi er, siger afdelingschef Peter Holm fra Region Syddanmarks Bygningsafdeling: - Nogle af de store bygge- og anlægsopgver, som vi har, bliver udbudt i mindre dele, og derfor bliver det også muligt for de små og mellemstore virksomheder at komme i betragtning, siger Peter Holm.
Slipper for garanti - hvis under 300.00 kr.
- Men hvad skal små og mellemstore virksomheder gøre for at kunne stille garantier nok?
- Reglerne siger, at man skal stille 15 pct. af entreprisesummen. Helt konkret har vi gjort det, at ved entrepriserne under 300.000 kroner skal der ikke stilles garanti, siger Peter Holm fra Region Syddanmark.
Midt i januar vil Odense Kommune kunne fortælle, hvor mange entrepriser, den store P-kælder under Thomas B. Thriges gade skal udbydes i. Og det vil også have betydning for, hvor mange små og mellemstore virksomheder, der vil have en chance for at byde ind på det byggeri, der starter næste sommer.
Arbejder på udbudsstrategi
- Vi arbejderlige p.t. på udbudsstrategien og har selvfølgelig de her ting med i overvejelserne, når vi fordele størrelserne på entrepriserne, fortæller projektchef Svend Heegaard fra Thomas B. Thriges-projektet i Odense Komune.
- Hvad med byggerierne oven over jorden?
- Vi har solgt optionerne til projektudviklere, og der er jo mindre byggefelter, så jeg går ud fra, at der vil være rig mulighed der hos de projektudviklere og byde ind på entrepriserne, siger Svend Heegaard fra Odense Kommune.