Ét forkert skridt ville sende et knivstik af smerter gennem Anders Antonsens højre lyske.
Frygten for et nyt uheld, en ny skade og en retur til de seneste fire måneders mentale mørke lammede den danske badmintonstjerne. Han skævede nervøst op på haluret under en træning forud for turneringen Malaysia Open tilbage i januar.
- Jeg blev kørt over af min modstander, for jeg turde ikke bevæge mig. Jeg talte bare minutterne til, at træningen var overstået, så jeg kunne konstatere, at jeg nåede til turneringen uden at blive skadet igen, fortæller Anders Antonsen til DR Sporten.
Han kan stadig huske følelserne, der fik ham til at græde af lettelse, da han vandt sin første kamp ved Malaysia Open.
De er også i spil, når den 25-årige aarhusianer tirsdag tager hul på All England, hvor han møder landsmanden og barndomsvennen Rasmus Gemke i første runde.
Forberedelserne til den prestigefyldte engelske turnering er gået fint, men tankerne om det, han kalder den værste periode i sit liv, spøger stadig i baghovedet.
Han frygtede, at lyskeskaden, der i september tvang ham til at melde afbud til alle turneringer resten af 2022, ville springe op igen.
- I øjeblikke har jeg været i en form for semidepressiv og overbekymret tilstand. Jeg har været ked af det og hurtig til at konkludere det værste, siger Anders Antonsen.
'Voldsomt, hvad det gjorde ved mit humør'
Den aarhusianske stjerne har gennem det meste af sin karriere bøvlet med kramper og småskader.
Derfor tog Anders Antonsen det ikke så tungt, da han i sommeren 2022 mærkede et smæld i sin lyske for første gang. Det gjorde ondt, men smerten virkede ikke ukendt.
Han spillede sig da også frem som nummer to på verdensranglisten, og i september tabte han i semifinalen ved Super 750-turneringen Japan Open.
Det blev dog hans sidste kamp i 2022, for få uger senere mærkede han et nyt smæld i lysken. Skaden viste sig at være så drilsk, at han trak stikket for resten af året.
- Det var en mærkelig størrelse at lokalisere, for det var som om, smerten kunne flytte sig. Nogle gange havde jeg ondt på skambenet i højre side, andre gange var det i venstre side, og det kunne også gøre ondt i maven, erindrer Anders Antonsen.
Det blev begyndelsen på en lang genoptræning med op- og nedture. Flest af de sidste.
Anders Antonsen husker det som en periode, hvor han konstant var "paranoid og nervøs for tilbagefald."
- Det var voldsomt, hvad skaden gjorde ved mit humør. Jeg havde dage og uger, hvor det gik fremad med skaden, og træningen var god. Men så kom der morgener, hvor jeg kunne mærke noget, der ikke føltes godt, og så røg mit humør fra 100 til 0 på ingen tid, fortæller Anders Antonsen.
Tankerne gik på frygten for at ryge ud af top-32 i verden, hvilket han var tæt på i januar, da han fristede en tilværelse som nummer 30.
Skete det ville han ikke automatisk blive inviteret til sportens største turneringer, og vejen tilbage mod verdenstoppen ville blive betydeligt sværere.
Tilbage på banen kravlede han dog stille og roligt op på verdensranglisten igen til sin nuværende placering som nummer 18.
Det hjalp at snakke med træneren Joachim Persson, sportspsykologen og vennerne.
Men i sidste ende var genoptræningen en 'ensom rejse', som han havde svært ved af dele med nogen.
- Det er jo kun mig, som er i min krop, og som ved, hvordan noget føles, hvad jeg kan og er tryg ved. Jeg har følt mig meget alene i mit eget hoved og en smule isoleret, siger han.
Et egoistisk valg
Anders Antonsen nåede aldrig dertil, hvor han frygtede for sin badmintonkarriere, men han var til tider nervøs for, om han nogensinde ville nå fordums styrke.
Badminton i verdenseliten kræver en voldsom mængde arbejde, men størstedelen af Anders Antonsens træning handlede om at bringe ham i en position, hvor han overhovedet kunne gennemføre et træningspas, og det frustrerede den 25-årige aarhusianer.
Han har haft svært ved at acceptere, at musklerne nogle gange gør ondt efter en træning eller en kamp, men at det ikke nødvendigvis er et skidt tegn. Nogle gange larmer kroppen bare lidt.
Det skabte også støj, da han i slutningen af november trådte ud af Badminton Danmarks daglige landsholdstræning for i stedet at flytte delvist til Dubai.
Anders Antonsen fortæller, at beslutningen ikke blev født, da verdensetteren Viktor Axelsen gjorde det samme i august 2021 eller af den aktuelle skadessituation, men at han længe havde gået med tankerne om at skræddersy sin træning.
- Du kan godt sige, at det er et egoistisk valg, men det er min egen karriere, og jeg skal først og fremmest gøre, hvad jeg kan for at holde mig selv motiveret og inspireret, siger han.
Anders Antonsen benyttede sig af faciliteterne i Dubai, som han fløj til og fra i løbet af december, men han bor fortsat på Vesterbro i København.
Her har han også befundet sig, siden han og Danmark vandt EM-guld for blandede hold i februar.
Ugerne op til All England er gået med at forberede sig til turneringen, men han bokser fortsat med sit sind. Anders Antonsen kan stadig blive enormt bekymret, hvis noget gør ondt i lysken.
- Sådan en aften havde jeg forleden. Hele natten spekulerede jeg over, hvad fanden det nu kunne være og var ved at konkludere det værste. Jeg bliver stille og roligt bedre til at håndtere tankerne, men det er fortsat noget, jeg dealer rigtig meget med, fortæller han.
Derfor ønsker han ikke at gå i detaljer med sine personlige forventninger til All England. Han har fokus på sin ven og modstander Rasmus Gemke, men ikke mere end det.
- Det bliver en sjov kamp. De sidste par gange har jeg været favorit, men ikke denne gang, og jeg glæder mig.
Anders Antonsens opgør mod Rasmus Gemke ved All England er sat til at begynde tirsdag klokken 15. Du kan se opgøret på TV 2 Sport.