Theresa May ændrede midt i valgkampen kursen for de konservatives ældrepolitik, og det kan få en uheldig indvirkning på valgresultat for partiet.
Det frygter den konservative politiker Anne McIntosh, som er bekymret for, at de omkring 46 millioner vælgere i dag straffer hendes parti for premierministerens kovending.
- Da vi præsenterede vores partiprogram, kom der pludselig en idé op, som vi aldrig havde hørt om før, siger Anne McIntosh, der er medlem af Overhuset.
- Jeg synes, det var en klar fejl. Vi har siden haft svært ved at forklare forslaget over for vores vælgere. Ingen af os kunne rigtig forstå detaljerne i det.
Da valgkampen var fire uger gammel, præsenterede de konservative deres manifest 'Forward Together', som er partiets bud på en plan for Storbritanniens fremtid. I den forbindelse lagde Theresa May op til, at de ældre selv burde betale for deres pleje og sociale goder.
Det førte blandt andet til diskussioner om, at velhavere efter deres død ville få inddraget deres faste ejendom frem for, at den gik til deres arvinger. Forslaget blev straffet i meningsmålingerne, hvor de konservative mistede en del tilhængere.
Det fik premierministeren til at trække forslaget tilbage 22. maj, og Theresa May håbede på, at partiet kunne generobre sin markante føring i meningsmålingerne.
Sådan gik det ikke helt. Theresay May står stadig til at slå Labours Jeremy Corbyn i kampen om at blive premierminister. Men valgkampens sidste dag bød på målinger, der viser, at Theresa Mays føring varierer mellem et og 12 procentpoint.
Syv ugers valgkamp
Anne McIntosh er spændt på at se valgresultatet, som begynder at tikke ind, efter at valgstederne lukker klokken 22:00 lokal tid (dansk tid klokken 23:00).
- Syv ugers valgkamp er meget. Normalt er den kun fire uger, understreger hun over for DR.
-Jeg synes, vi skulle have talt mere om Brexit. Det er hendes stærkeste kort.
Brexit var netop baggrunden for, at premierminister Theresa May udskrev valg for syv uger siden. Hun ønskede et stærkere mandat i forhandlingerne om Storbritanniens udtræden af EU.