USA er på nuværende tidspunkt ikke interesseret i at samarbejde med Rusland militært.
Sådan lyder det klare afslag fra den amerikanske forsvarsminister, Jim Mattis, efter Rusland har foreslået fælles front i kampen mod terrororganisationen Islamisk Stat.
- Vi er ikke i en position lige nu, hvor vi kan samarbejde på et militært niveau. Men vores politiske ledere vil engagere sig og forsøge at finde fælles fodslag, sagde Jim Mattis ifølge nyhedsbureauet Reuters efter dagens møde mellem Nato-landenes forsvarsministre i Bruxelles.
Konkret har den russiske forsvarsminister erklæret sig klar til at genoptage samarbejdet med Pentagon, mens præsident Vladimir Putin har opfordret til et tættere efterretningssamarbejde.
- Det er i alles interesse at genoptage dialogen med efterretningstjenesterne i USA og andre Nato-medlemslande, har Vladimir Putin sagt ifølge Reuters.
Men det er tiden ikke moden til, understregede USA's forsvarsminister ved Nato-mødet.
Han holdt dog døren åben for, at Rusland kan vende tilbage til en form for partnerskab med Nato, hvis landet lever op til sine forpligtelser.
- Men først har Rusland noget at skulle bevise, sagde Jim Mattis.
Samarbejdet mellem de to landes militær blev sat på pause, efter Rusland annekterede Krim-halvøen i 2014.
Sidste år kom et militært samarbejde mellem de to lande ifølge AP dog igen på tale i forbindelse med en våbenhvile i Syrien. Våbenhvilen faldt fra hinanden, og det samme gjorde planerne om militærsamarbejdet.
Siden har en række kriser igen sat forholdet mellem Rusland og USA på en alvorlig prøve.
De amerikanske efterretningstjenester har blandt andet slået fast, at Rusland stod bag cyberangreb under præsidentvalget i USA med henblik på at påvirke valgets udfald.
Det fik daværende præsident Barack Obama til at indføre sanktioner mod russiske efterretningstjenester, efterretningsfolk og en række russiske virksomheder. Desuden fik 35 russiske diplomater en frist på tre dage til at forlade USA.
Donald Trump har selv erklæret sig uenig i de amerikanske efterretningstjenesters konklusion om, at Rusland stod bag cyberangrebet. Men den holdning deler hans forsvarsminister tilsyneladende ikke.
Under Nato-mødet blev han spurgt, hvorvidt han tror, at Rusland blandede sig i USA's præsidentvalg.
- Lige nu må jeg bare sige, at der er meget lidt tvivl om, at de enten har blandet sig eller forsøgt at blande sig i et antal valg i demokratiske lande, svarede Jim Mattis.
Rusland spillede også en rolle, da præsident Donald Trumps nationale sikkerhedsrådgiver, Michael Flynn, i denne uge måtte trække sig fra sit nye job.
Det skete, fordi han havde holdt flere telefonsamtaler med den russiske ambassadør i USA om sanktionerne efter cyberangrebet.
Telefonsamtalerne fandt sted, før han var blevet udnævnt som national sikkerhedsrådgiver, og han havde desuden vildledt blandt andre vicepræsident Mike Pence om indholdet af samtalerne.
I dag mødtes de to landes udenrigsministre for første gang under G20-topmødet i Bonn.
Efterfølgende sagde den amerikanske udenrigsminister, Rex Tillerson, at mødet havde været udbytterigt, og at han forventer, at Rusland vil nedtrappe volden i Ukraine.
I forbindelse med mødet fik medierne også mulighed for at tage billeder af de to ministre.
En journalist så i den forbindelse sit snit til at spørge den russiske udenrigsminister, om han er bekymret over tumulten i den amerikanske regering og over de konsekvenser, det kan have for forholdet mellem USA og Rusland.
- Du burde vide, at vi ikke blander os i andre landes indenrigsanliggender, svarede Sergej Lavrov.