Det malaysiske passagerfly MH17 styrtede 17. juli i det østlige Ukraine, fordi det sandsynligvis blev ramt af "højenergi objekter, der kom udefra".
Det konkluderer det hollandske Dutch Safety Board i en foreløbig rapport om det omstridte styrt.
Efterforskerne har blandt andet analyseret indholdet af flyets databokse - også kaldet "sorte bokse" - og her er der ingen tegn på tekniske problemer forud for styrtet.
Alt forekommer nomalt på boksenes optagelser, indtil de med et hører op præcis klokken 13:20:03, international tid (UTC).
Piloternes kommunikation med kontroltårne på jorden var også normal indtil dette tidspunkt.
Formanden for Dutch Safety Board, Tjibbe Joustra, udlægger rapportens konklusioner:
https://www.youtube.com/watch?v=gCh2ZsmS_Eg&rel=0
298 dræbt
Samtlige 298 personer om bord på MH17 omkom, da flyet eksploderede i godt 10 kilometers højde og styrtede ned i det østlige Ukraine. 193 hollændere mistede livet, da MH17 på vej fra Amsterdam til Kuala Lumpur styrtede til jorden.
Efterforskerne siger, at flyet efter alt at dømme brækkede i flere stykker, mens det var luften, efter det blev gennemboret af objekter flere steder.
Flere vestlige lande beskylder russisk-støttede oprørere for at have skudt Boeing 777-flyet ned med et russisk-fabrikeret jord-til-luft missil, mens Rusland har kastet mistanke på det ukrainske luftvåben.
I den foreløbige rapport fra de hollandske havarieksperter bliver der dog ikke kastet nyt lys over skyldsspørgsmålet.
Ikke adgang til Ukraine
De hollandske eksperter har på grund af urolighederne og den usikre situation i det østlige Ukraine ikke haft mulighed for selv at undersøge nedstyrtningsstedet.
Deres konklusioner er derfor baseret på informationer fra kolleger, der har undersøgt vragdelene fra flyet i Ukraine.
En fuldstændig rapport om flykatastrofen ventes først at ligge klar i midten af 2015.
Missilsystem spottet
Uafhængige foto- og videoanalytikere har tidligere sagt, at de via åbne kilder kan påvise, at et russisk missilsystem af typen BUK befandt sig i området, hvor MH17 styrtede. Senere har de samme analytikere endda sporet BUK'en til en bestemt russisk hærenhed i byen Kursk.
Lokale øjenvidner har bekræftet, at de har set en BUK i det område, som eksperter har udpeget som muligt affyringssted.
Vidnerne fortæller BBC, at det var russiske soldater, som betjente missilsystemet.